QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Seniorka si spletla brzdu s plynem a poškodila pět hrobů! Stejně boural i 19letý mladík

07.10.2019 14:12

Seniorka při parkování omylem sešlápla plynový pedál, vozidlo se rozjelo a poškodilo pět hrobů. Podobná nehoda se stala i 19letému mladíkovi, ten po záměně brzdy s plynem skončil s autem v plotu a poutači. 

foto-qap-cz (8)

K nehodě došlo na parkovišti u hřbitova v Nýrsku na Klatovsku.

"V neděli 6. října 2019 jela sedmašedesátiletá žena z Klatovska s vozidlem značky BMW po parkovišti u hřbitova v Nýrsku. V 10.15 hodin, při zastavování na místě určeném pro parkování vozidel, omylem sešlápla plynový pedál, vozidlo se rozjelo vpřed a najelo do několika hrobů," popsala mluvčí policie Dana Ladmanová.

Řidička měla negativní dechovou zkoušku a platnou lékařskou prohlídku.

"Ke zranění osob nedošlo. Odhadnutá škoda na vozidle a poškozených pěti hrobech činí 435 tisíc korun," dodala policejní mluvčí.

K podobné nehodě došlo o den dříve na Klatovsku. Tentokrát za volantem seděl 19letý mladík, po záměně brzdy s plynem skončil v plotu.

"V sobotu 5. října 2019 jel po Klatovech devatenáctiletý muž z Plánicka s vozidlem značky Seat Cordoba po ulici Plánické směrem z centra. V 9.10 hodin, před výjezdem z města, začal předjížděl osobní vozidlo a při zařazování uviděl vozidlo Škoda Octavia, s nímž jel řidič a dával na křižovatce ulic Suvorova a Machníkova znamení o změně směru jízdy vlevo. Řidič zareagoval, chtěl se zařadit a při tomto úkonu si spletl brzdový pedál s plynovým, strhl řízení vlevo a čelně narazil do oplocení a poutače. Řidič vozidla Seat i jeho spolujezdkyně utrpěli zranění," popsala Dana Ladmanová.

 

ilustrační foto QAP.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24