Sestřičky z plzeňské fakultky dostaly srdce z bílého mramoru - FOTKY

18.10.2020 15:29

Sestřičky Fakultní nemocnice Plzeň dostaly neobvyklé poděkování, je jím srdce z bílého mramoru. Bílé srdce je symbolem ošetřovatelství, které letos slaví 200 let. Srdce nyní zdobí prostor nemocnice.

IMG_0249
dddddIMG_0249fjghjmrrrrsrdce - Nina_0

Srdce z bílého mramoru zdobí nyní interiér nemocnice, je umístěno v prostoru Onkologické a radioterapeutické kliniky. Už na jaře při první vlně koronaviru dostali zdravotníci z plzeňské fakultní nemocnice srdce jako poděkování. To ale bylo z ledu a roztálo se. Nyní mají v nemocnici srdce napořád.

„Bílé srdce je symbolem ošetřovatelství, které právě letos slaví významné výročí, 200 let od narození zakladatelky ošetřovatelství Florance Nightingalové. Díky květnovým slunečním paprskům ledové srdce brzy roztálo a mne stále provázela myšlenka nějakého symbolu připomínajícího rok sester, jehož odkaz by byl mezi námi nastálo,“ vysvětluje emeritní hlavní sestra FN Plzeň Nina Müllerová

Podle ředitele nemocnice srdce, jehož autorem je Petr Šťastný, ukazuje hlavně sílu. „Ač je v naší nemocnici někdy hodně bolesti, tak je zde i naděje. Toto srdce ukazuje sílu, sílu člověka a společně s dalším uměleckým dílem, zdejším andělem, přitahují více energie, která napomáhá k uzdravení. Dnešní doba nabízí mnoho nových postupů léčby, včetně nejmodernějších technologií, ale lidskost se nedá koupit. Ta musí být přímo v nás a naše sestřičky ji opravdu mají,“ uvádí ředitel FN Plzeň Václav Šimánek. 

foto: FN Plzeň

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24