QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Sezóna trhů v Plzni pokračuje! Náměstí ovládnou Václavské trhy

09.09.2019 10:41

Náměstí Republiky v Plzni v tomto týdnu opět ovládnou trhy. Tentokrát to budou Václavské trhy a potrvají několik dnů. Další tradiční trhy přijdou na řadu v říjnu.

foto-qap-cz (5)

Sezóna tradičních trhů na náměstí Republiky odstartovala na jaře Velikonočními trhy. Teď se chystá další pokračování. Od středy 11. září ovládnou centrum Plzně Václavské trhy.

"Václavské, nebo chcete-li svatováclavské trhy budou jako tradičně nabízet výborné jídlo a pití. Dočkáte se také ukázky lidových tradic a řemesel, mezi které nepochybně patří umění kovářů nebo řezbářů. Svatováclavské slavnosti budou doplněny stánky se širokou nabídkou rukodělných výrobků," lákají organizátoři. Trhy potrvají až do 16. září.

Dlouho bez stánků náměstí ale nebude. Už v říjnu se odehraje Havelský trh, který proběhne od 10. do 16. října. Pak už půjde sezóna do finiše. Znát to bude i na počtu stánků, který se postupem podzimu vždy zvyšuje. Velký zájem je každoročně o Martinský trh, který nabízí mimo jiné i svatomartinské víno a průvod svatého Martina. Letos se odehraje od 2. do 11. listopadu. Vrcholem sezóny budou tradičně Vánoční trhy, ty mají letos termín od 23. listopadu do 23. prosince.

308-1208013392

 

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24