QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Skatepark ve Starém Plzenci čeká ještě letos revitalizace - AKTUÁLNÍ FOTKY

08.10.2019 11:48

Skatepark ve Starém Plzenci se slavnostně otevíral před deseti lety. Teď ho čeká kompletní revitalizace i rozšíření. Hotovo by mělo být ještě do konce letošního roku.

foto-qap-cz (2)
foto-qap-cz (2)foto-qap-cz (1)foto-qap-cz (3)foto-qap-cz (4)foto-qap-cz (5)foto-qap-cz (6)

Skatepark ve Starém Plzenci se po deseti letech od svého otevření dočká revitalizace. Momentálně je ve stavu, kdy už návštěvníkům nevyhovuje a také samotné prvky parku jsou již hodně opotřebované. Město se proto rozhodlo pro obnovu. Hotová má být ještě do konce letošního roku.

"Máme upozornění od techniků, kteří se o skatepark starají, že dosluhuje a některé prvky začínají být nebezpečné. Nyní už máme hotové výběrové řízení a bude se stavět úplně nový park, který bude o trochu větší. Překážky budou z podobných materiálů, nicméně budou odolnější," vysvětluje místostarosta Starého Plzence Marek Vávra s tím, že překážky vznikaly i ve spolupráci s komunitou, která skatepark využívá nejčastěji.

"Nyní začne výroba jednotlivých prvků, zhruba za měsíc už by se měly první z nich osazovat. V návaznosti na to se ten současný park zbourá a začne se budovat. Celkem je na kompletní realizaci 61 dnů," pokračuje místostarosta města. Do konce roku tak bude hotovo.

Náklady na nový skatepark jsou milion a půl. Kromě nového vybavení areálu dojde i na terénní úpravy. Pro návštěvníky se uzpůsobí zejména vedlejší svah, který bude sloužit k posezení.

Lokalitu ohraničenou ulicemi Štěnovická - Jungmannova - Dvořákova město zasvětilo právě sportovním a volnočasovým aktivitám obyvatel. "Celé území jsme pojali jako sportovní areál. Je to jedno z mála veřejně přístupných sportovišť v našem městě. Je tam dětské hřiště, v předchozím období jsme vybudovali workoutové hřiště, letos jsme zrekonstruovali víceúčelové hřiště a nově budeme realizovat parkourové hřiště a skatepark," vysvětluje starostka města Vlasta Doláková.

Obliba celé lokality tak roste v podstatě napříč generacemi obyvatel. "Zájem je velký. Schází se tam maminky s dětmi na dětském hřišti, schází se tam ale i děti školního věku, které využívají například workoutové hřiště, a samozřejmě také děti ve věku od 13 do 15 let, které míří právě do skateparku," vypočítává starostka Starého Plzenci.

Revitalizovaný skatepark se navíc podle všeho dočká i slavnostního otevření. "Rádi bychom nějaké oficiální otevření připravili. Myslím, že je, čím se pochlubit," uzavírá Vlasta Doláková.

FOTO: QAP.CZ

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24