Škodaland spouští plný provoz. Pouze jezírko se otevře až v půli června

22.05.2020 9:33

Od pondělí 25. května se multifunkční areál v Českém údolí v Plzni otevře v plném rozsahu. Stále ale pokračují opravy a čištění koupacího jezírka. Co všechno bude k dispozici?

1

K dispozici už bude půjčovna loděk, šlapadel a sportovních potřeb. Návštěvníci se ale zatím nemohou koupat v jezírku, které po devíti letech provozu potřebovalo důkladnější údržbu a opravy. Centrální obvod předpokládá zahájení provozu jezírka v polovině června.

"Od počátku letošního roku, kdy správu Škodalandu převzalo oddělení investic, se s kolegy intenzivně věnujeme vylepšení stavu celého areálu, za což jim patří velký dík. Mimo probíhající opravu jezírka, již proběhly opravy venkovních WC, oplocení a mobiliáře, výměna hodin na hlavní budově a dále připravujeme nový informační systém. U oprav jezírka děláme samozřejmě vše pro to, abychom termín dokončení co možná nejvíce zkrátili a mohli tak pro milovníky koupání zahájit letošní sezonu co nejdříve,“ informuje Petr Baloun, první místostarosta Městského obvodu Plzeň 3.

Momentálně je jezírko vypuštěné. Speciální technika už odsála vrstvu říčního kamene „kačírku“, ve které byla velká vrstva nečistot zhoršujících kvalitu vody. Nečistoty nebylo možné podle informací obvodu z „kačírku“ odsát, proto se kamínky na dno už nevrátí. V jezírku ještě proběhne generální oprava těsnící fólie, úprava kanálů, kterými odtéká voda do filtrace, úprava vstupu z pláže i mola. Chystá se také prodloužení chodníku od pokladny k jezírku.

 "Na zdokonalování areálu neustále intenzivně pracujeme, a tak se návštěvníci také mohou těšit na nové herní prvky včetně krásného hradu pro děti a rekonstruované beachvolejbalové hřiště,“ dodává David Procházka, starosta centrálního obvodu.

FOTO: ÚMO Plzeň 3

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24