QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Škodaland v Plzni má nové brouzdaliště. Jaká je v jezírku kvalita vody? – FOTKY

04.07.2022 9:01

Multifunkční areál na Borech v Plzni je každé léto plný nejen sportovců, ale i milovníků vody. Oblíbené koupací jezírko má zbrusu nové brouzdaliště.

škodaland_nové brouzdaliště_qap (10)
škodaland_nové brouzdaliště_qap (10)škodaland_nové brouzdaliště_qap (1)škodaland_nové brouzdaliště_qap (2)škodaland_nové brouzdaliště_qap (4)škodaland_nové brouzdaliště_qap (5)škodaland_nové brouzdaliště_qap (6)škodaland_nové brouzdaliště_qap (7)škodaland_nové brouzdaliště_qap (3)škodaland_nové brouzdaliště_qap (8)škodaland_nové brouzdaliště_qap (11)škodaland_nové brouzdaliště_qap (9)škodaland_nové brouzdaliště_qap (12)škodaland_nové brouzdaliště_qap (13)

„Dětská část s brouzdalištěm jezírku dlouhodobě chyběla a zejména rodiče po ní pro své ratolesti volali. Vybudováním brouzdaliště vzniklo zábavné, a hlavně bezpečné místo pro nejmenší návštěvníky Škodalandu, které věřím, že rodiče ocení a dětem přinese spoustu radosti v letních dnech,“ říká starosta centrálního městského obvodu David Procházka.  

Brouzdaliště bylo vybudováno v letošním roce a splňuje veškeré bezpečnostní předpisy.  „Brouzdaliště je určené pro děti do 5 let a je hluboké 10 až 38 cm. Voda do něj teče přes samostatnou úpravnu tak, aby byla zajištěna její nejvyšší kvalita. Na rozdíl od koupacího jezírka je v brouzdališti umístěna protiskluzová bazénová fólie. Pro pohodlný vstup do jezírka vede z brouzdaliště velké schodiště,“ uvedl místostarosta MO Plzeň 3 Petr Baloun.

Kromě bezpečnostních prvků má brouzdaliště i zábavný herní prvek – skluzavku v podobě majáku. Koupací jezírko prošlo v posledních letech komplexní rekonstrukcí. Na dno je položená nová kvalitní rybniční fólie, jezírko se rozšířilo. Součástí rekonstrukce byla i filtrace jezírka. Aktuální jakost vody je možné najít na vývěsce při vstupu do areálu jezírka a na stránkách Krajské hygienické stanice.

Podle údajů Krajské hygienické stanice došlo k rozboru vody naposledy 27. června a voda je vhodná ke koupání.

Vstupné na koupací jezírko je 50 korun na den. Dítě 6 - 12 let 30 korun. Zdarma mají vstup děti do 6 let, senioři nad 65 let a držitelé průkazu ZTP a ZTP/P. Jezírko je přístupné v hlavní sezóně denně od 10 do 20 hodin.

foto QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24