QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Školy mají za sebou první týden testování. Jak to zvládli žáci zvláštních škol?

16.04.2021 12:00

V ponděli 12. dubna se vrátily všechny ročníky zvláštních škol zpátky do tříd. Stejně jako v jiných základních školách, tak i ve speciálních školách se musí žáci každé pondělí a čtvrtek testovat.

QAP - úvodní fotka

Obdobně jako na běžných základních školách, tak i na speciálních školách probíhalo tento týden první testování všech záků. Žáci se testují vždy dvakrát do týdne. Konkrétně v pondělí a ve čtvrtek.

V ZŠ Podmostní například testování probíhá v šatnách školy a samozřejmě u něj mohou být přítomni rodiče, kteří svým dětem s testováním pomáhají. Testování nijak zásadně nezasahuje do běžné výuky a žáci vše bez problému zvládají. Testování probíhá každé pondělí a čtvrtek, vždy přibližně od 8:00 do 8:20 hod v šatnách.

Vyrovnat se tu museli i s testováním autistických dětí. "Aby testování probíhalo bez problému i u dětí, kteří trpí autismem, zaslala škola rodičům instruktážní video o tom, jak testování probíhá," vysvětluje QAPu ředitel školy Jan Špott.

Pokud rodiče z nějakého osobního důvodu nechtějí, aby se jejich dítě testovalo, mohou zůstat doma a absenci jim omluvíme.

"Máme i pár případů, kdy si rodiče nepřejí, aby jejich děti byly testovány. V tomto případě dětem absenci omluvíme a pravidelně jim zasíláme přehledy o tom, jaká látka se ve škole probírala," říká ředitel ZŠ Podmostní Jan Špott.

Žáci vláštních škol mají výjimku a nemusí nosit roušky. "Pokud žáci trpí mentální retardací nebo autismem, mají udělenou výjimku a roušky nosit nemusí," říká ředitel ZŠ Podmostní Jan Špott.

 

Foto: ilustrační

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24