QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Slavnost, trhy i výstavy! Vánoční akce vládnou Tachovskem

12.12.2018 10:54

Také Tachovsko ožilo nejrůznějšími vánočními akcemi. A je skutečně, z čeho vybírat. Vyrazíte na Vánoční slavnost, na trhy nebo třeba na výstavu zvonečků? Nechte se inspirovat tipy...

6

Na vánoční setkání zvou do Konstantinových Lázní 

Konstantinovy Lázně - Sobota 15. prosince od 14 hodin Obec Konstantinovy Lázně zve na XXI. ročník vánočního setkání, které se uskuteční ve velkém sále kulturního domu. Připravený program začíná ve 14 hodin, poté se můžete těšit na koncert country skupiny M.H.S. Plzeň, v 19 hodin na losování tomboly a od 20.30 hodin jsou zvány všechny věkové kategorie na vánoční diskotéku.

Farmářské trhy budou obohacené 

Tachov – Tradiční farmářské trhy se uskuteční v Tachově v sobotu 15. prosince. Obohaceny budou o vánoční pečivo, dekorace a vánoční stromky. Jako v jiných termínech pak bude možné nakoupit uzeniny, ovoce, zeleninu, koření, pečivo, zákusky, rukodělné výrobky. Chybět nebude možnost posezení při drobném občerstvení.

Zpívání ve Studánce

Studánka - Medulky srdečně zvou na tradiční Zlatonedělní zpívání na studánecké návi u vánočního stromečku 23.12.2018 v 17.00 hodin. Společně s hudebním doprovodem si zazpíváme koledy, ochutnáme štrúdl s láskou pečený. K tomu svařáček a společně počkáme na Ježíška pro naše nejmenší.

Slámová vystaví ostrovy 

Tachov – Výstava obrazů a keramiky tachovské autorky Iriny Slámové bude zahájena ve čtvrtek 13. prosince ve výstavních prostorách tachovského zámku. Výstava se jmenuje Ostrovy snů a vzpomínek a její vernisáž je naplánována na čtvrtek od 17 hodin. Expozice potrvá do 24. března 2019, veřejnosti bude otevřena vždy od středy do neděle od 10 do 17 hodin.

V kostele budou opět k vidění betlémy 

Stříbro – Výstavu betlémů a jesliček chystají opět v děkanském kostele Všech svatých ve Stříbře. K vidění budou betlémy z různých materiálů a z různých koutů světa. Poprvé bude výstava zpřístupněna 23. prosince, dále pak 25., 26. a 30. prosince, 1. a 6. ledna. Vždy od 14 do 16 hodin.

Studánka hledá třetího koledníka 

Studánka – Obec Studánka na svých internetových stránkách zveřejnila výzvu Diecézní charity Plzeň s názvem Buď King – staň se králem, ve které hledá koledníky, kteří by se chtěli zúčastnit každoroční lednové Tříkrálové sbírky 2019. Bližší informace zájemcům podají na Obecním úřadě ve Studánce.

Vánoční slavnost ve Stříbře 

Stříbro - Ve čtvrtek 13. prosince, od 16.30 hodin Mateřská škola ve Stříbře ve spolupráci s Městským muzeem Stříbro připravila Vánoční slavnost. Akce se bude konat v rajské zahradě muzea, kde si můžete společně se svými dětmi užít předvánoční čas. Občerstvení zajištěno.

Zahájili výstavu zvonečků

Černošín - Výstava zvonečků je zahájena v černošínském muzeu. Zvonečky zapůjčili lidé z okolí a jsou různých tvarů a z různých materiálů. Nejčastěji jsou kovové, ale výjimkou nejsou ani zvonky slaměné, proutěné, skleněné, keramické či také háčkované a šité. Největší zvon dle majitele váží  17 kilogramů. Výstava zvonečků potrvá do konce ledna a souběžně s ní je na místě také výstava přírodních fotografií Miroslava Tréglera. Otevřeno denně od 10 do 16 hodin, ale pozor, některé dny bude zavřeno, sledujte stránky muzea  www.muzeumcernosin.cz.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24