QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Slavnosti ve Stříbře, taneční večer i dětský den! Tachovsko ožívá akcemi

03.06.2019 14:33

Tachovsko v nadcházejících dnech bude ve znamení celé řady akcí. Vyrazit můžete například na Městské slavnosti ve Stříbře nebo na den plný pohádek. Přinášíme tipy!

slavnosti stříbro

Prostor pro duši

Tachov - Dvoudenní akce pod názvem Prostor pro duši 2019 pořádá Domov pro osoby se zdravotním postižením Milíře. Jde už o 18. ročník přehlídky tvořivosti a schopností dětí s postižením. Akce se koná ve středu 5. a ve čtvrtek 6. června ve společenském sálu Mže v Tachově. Veřejnost je zvána vždy od 9 do 14 hodin.

Den plný pohádek

Bor - Město Bor zve na Den plný pohádek ve čtvrtek 6. června od 13 hodin. Tamní kino se otevře dětem v rámci oslavy Dne dětí a por děti je připravené celé odpoledne pohádek, promítání je od 13, od 15 a od 17 hodin.

Běhání s Hornickou

Tachov - Základní škola v Hornické ulici v Tachově zve na proběhnutí před prázdninami v pátek 7. června na hřišti u školy. Prezentace je v 15 hodin, první startující vyběhnou v 15. 30 hodin. Závody jsou určeny dětem od tří let až po žáky devátých tříd.

Obec Halže zve na otevření muzea

Halže - Obec Halže převzala zemědělské muzeum a první návštěvníky přivítá v sobotu 8. června od 8 do 17 hodin. V měsíci červnu bude muzeum otevřeno pouze víkendy, v létě o prázdninách je bude pak otevřeno denně od 9 do 17 hodin. 

Jak jsem fotografoval 50 let ve Stříbře

Stříbro - Zahájení výstavy fotografií, která zachycuje období padesáti let fotoprací stříbrského fotografa Ladislava Jiránka. Výstava bude zahájena 8. června v 11.30 hodin ve stříbrské hasičárně v rámci slavností města. Vidět ji můžete až do 17. července.

Městské slavnosti ve Stříbře

Stříbro - Od pátku 7. června do neděle 9. června budou ve Stříbře Městské slavnosti. Ty se budou konat na několika místech. Začíná se v pátek na stadiónu Baník (Den integrovaného záchranného systému). U Poledníku (Maloměstské dolnické slavnosti - hudební program). Pokračují pak celý den v sobotu na náměstí u radnice, kde už od 9.30 hodin začíná bohatý kulturní program. Další akce jsou ten den U Poledníku, na Muzejním náměstí, v Minoritských zahradách a pouťové atrakce pak najdete za poštou v prostoru nazývaném U Svinčáku. V neděli se koná Běh historickým Stříbřem - Memoriál Petra Bursíka, začátek v 8.30 hodin.

Obrazy a parfémové sklo na borském zámku

Bor - Na výstavu dvou autorů zve galerie v borském zámku. Tam návštěvníci uvidí staré parfémové a bižuterní sklo od stříbrské sběratelky Hany Štollové a obrazy z Malovic a okolí od malíře Jana Rybeckého ze Stříbra.

V muzeu vystavují panenky

Černošín - Černošínské muzeum zve na výstavu starých panenek ze soukromé sbírky plzeňské sběratelky Boženy Rambalové. Nejstarší panenka je z roku 1925 a jde o chlapce v sokolském kroji. Zajímavostí jsou i panenky z Tachovska z celuloidu. Výstava je otevřena denně od 10 do 16 hodin až do 15. června.

V plánské galerii vystavuje Pavel Dušek

Planá - Galerie ve věži v Plané na Tachovsku hostí práce Pavla Duška, malíři z ateliéru Michaela Rittsteina. Jeho obrazy zachycují vizualizace počítačových her počátku třetího tisíciletí. Galerie je otevřená od úterý do neděle od 14 do 17 hodin do poloviny června.

Taneční večer pod širým nebem v Černošíně

Černošín - Město Černošín zve na Taneční večer na náměstí pod kostelem sv Jiří v pátek 14. června od 17 hodin. Akce se koná za podpory TJ Sokol Černošín a hlavními aktéry je skupina 11 Stars pod vedením Veroniky Merglové.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24