QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Sluníčko vystřídal déšť. Na Šumavě bylo v pátek deštivo - AKTUÁLNÍ FOTKY

02.03.2019 8:01

Déšť, přeháňky a vysoká oblačnost, takový byl pátek na Šumavě. Kolik je na horách ještě sněhu a jak to vypadá s předpovědí na víkend? Čtěte aktuální informace.

IMG_0679

Sněhu je na Šumavě stále ještě dostatek a po celý týden si návštěvníci mohli vychutnat slunečné počasí. To ale před víkendem vystřídala vysoká oblačnost, v pátek 1. března na Šumavě pršelo. Po celý den se střídaly větší či menší dešťové přeháňky. A právě deštivé počasí se na sněhové pokrývce nejvíce podepisuje.

My vám přinášíme aktuální fotky z pátku ze Železnorudska - běžecké stopy z Nové Hůrky na jezero Laka.

Běžkaři ještě mohou vyrazit do bílé stopy, většina běžeckých stop se stále upravuje. Stopy jsou většinou jen zapadané jehličím, zatím ale ještě v celkem dobrém stavu s mokřejším sněhem.

V provozu je i většina lyžařských areálů. "Sníh je sice díky plusovým teplotám během dne i noci pořád mokrý, ale lyžuje se na něm hlavně dopoledne pořád dobře,“ říká k aktuálním podmínkám ředitel areálu Špičák Vladimír Kasík.

O víkendu už by nemělo podle nejnovější předpovědi tolik pršet. Jen během soboty mohou přijít ještě menší dešťové přeháňky, mělo by jít spíše ale jen o mírný déšť nebo mrholení se sněhem. Neděle 3. března by pak už měla být bez srážek, odpoledne bude polojasno. V neděli by ale mělo už více foukat.

Teploty se budou o víkendu pohybovat nad nulou, v sobotu maximálně 3 stupně nad nulou, v neděli dokonce až 9 stupňů.  A pro příští týden předpověďi hovoří znovu o sněhových přeháňkách.

foto: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24