Smlouva o podpoře je podepsána! Triatlonisté nabírají směr Šumava

15.05.2020 9:01

Podporu ve výši jeden milion korun letos získala od města na svou činnost Triatlonová akademie Plzeň, jediná svého druhu v České republice.

1

 Triatlonovou akademii Plzeň založil jediný český držitel olympijské medaile Jan Řehula. "Akademií jsem navázal na historii triatlonu v Plzni. V našem městě se zrodil triatlon ve střední Evropě a byli jsme u zakládání Evropské triatlonové federace. Také jsme v 80. letech pořádali úplně první triatlonový závod,“ připomněl význam Plzně pro triatlon Jan Řehula.

Akademie je jedinou svého druhu v České republice. Připravuje několik desítek sportovců. Od města na svou činnost v letošní sezoně získala jeden milion korun.

“Mít v Plzni olympijského medailistu je nádherné. O to více jsem hrdý na skutečnost, že Honza předává své zkušenosti našim dětem a mládeži v rámci projektu akademie,“ řekl první  náměstek primátora Roman Zarzycký (ANO).

V současné době  akademie využívá provizorní zázemí u Seneckého rybníka a na Lopatárně, město se proto snaží zajistit podmínky, které by umožnily vybudování vlastního areálu. 

“Věřím tomu, že se nám záměr podaří dotáhnout do konce a budoucí triatlonoví reprezentanti budou mít moderní zázemí,” dodal Roman Zarzycký.

Svěřenci Jana Řehuly jsou po uvolnění opatření v souvislosti s koronavirovou krizí opět v plné přípravě a brzy zamíří na první soustředění na Šumavu.

Při podpisu smlouvy obdržel první náměstek od  předsedy klubovou mikinu a také pozvání na společnou vyjížďku v rámci soustředění.

FOTO: archiv

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24