QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Sněhové podmínky v areálu na Špičáku drží kvalitu i přes oteplení

21.02.2019 10:57

Také na Šumavu v posledních dnech dorazilo oteplení, díky extrémní porci sněhu jsou ale podmínky stále výborné. Špičák nabízí stále kolem devadesáti čísel sněhu.

IMG_20180127_133916

Šumava si v aktuální zimní sezóně užívá mimořádnou porci sněhu. Ani oteplení z posledních dnů tak na sjezdovkách žádné velké škody nenadělalo.

Na sjezdovkách na Špičáku se drží sněhová pokrývka v průměru na 90 centimetrech. "S výjimkou včerejška se předchozí dny lyžovalo za krásného slunečného počasí a v teplotách okolo 10 stupňů. Nyní se ochladilo, v noci už znovu mrzne a lyžuje se tak na firnu,“ říká k aktuálním podmínkám ředitel areálu Vladimír Kasík.

V provozu jsou všechny sjezdovky včetně snowparku na Lubáku a funline na Spodní Šanci. Lyžování je parádní hlavně dopoledne a fronty na zhruba deset minut se tvoří pouze v exponovaných časech mezi 9:30 až 11:30.

O nadcházejícím víkendu musí návštěvbíci počítat s mírným omezením kvůli republikovým závodům žáků a juniorů ve slalomu a obřím slalomu. V sobotu 23. února bude uzavřena celá sjezdovka č.1 Turistická a v neděli 24. února spodní část sjezdovky č.3 Slalomové. Znovu se otevřou po skončení závodů. Diváci mají zajištěn přístup podél celé závodní trati. 

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24