Souboj dvou favoritů v pozemním hokeji. Litice vs. Slavia Praha

28.09.2020 8:54

Celkem 93 diváků se přišlo podívat na utkání dvou favoritů v pozemním hokeji. Litice x Slavia Praha. Kdo byl nakonec úspěšnější a vyhrál? Co dopomohlo k výhře?

adam 1

Přestřílet soupeře 21:8 a stejně utkání nevyhrát. I to se v pozemním hokeji může stát. Souboj dvou favoritů soutěže začal velmi hekticky. Domácí začali napadat slávistickou obranu, hosté měli problémy se zakládáním útoků. K těm se dostávali především díky nepřesnostem domácích při přechodu do útočné čtvrtiny hřiště. Slavie Tlak Litic nevydržela a z hokejky domácího kapitána Adama Uhlíře padl gól. Bohužel rozhodčí Korbel jej neuznal.
     Naštěstí pro ně vzápětí skóroval z trestného rohu Nicklas. O chvilku později Uhlíř neproměnil penaltu a v myslích všech jakoby začalo probíhat, kdy ten další gól přijde: "Z kluků čišela obrovská síla, bylo jich plné hřiště. Jenže možná to byl trochu svazující okamžik, přemíra chtění nám brala klid ve finálních situacích, které jsme poměrně lacino kazili", dodává domácí trenér Tomáš Levý.

Druhá půle byla již trochu vyrovnanější, ale stále se čekalo na druhý, uklidňující gól. TZlom nastal několik minut před koncem třetí čtvrtiny. Plzeňský Bárta se nechal celkem zbytečně vyloučit, tím dal více jistoty na slávistické hokejky. Slavia zápas dokázala výsledkově přetočit na svoji stranu, když lLitice pohrdli několika přečísleními v posledních minutách.

Domácí obránce Lukáš Nocar, mj. trenér litických žen přidává svoje pocity z utkání: "Velice mne mrzí, že jsme ze zápasu nedokázali vytěžit ani jeden bod. Celý zápas jsme byli herně lepší, Slávisty postrčilo k výhře naše vyloučení na deset minut. Navíc jsme měli na hokejkách další moře tutových šancí, dokonce i neuznaný gól , který by v moderním hokeji měl platit, neproměněnou penaltu a spoustu dalších. Ale i takové zápasy se dají prohrát. Nás může ale v hlavách těšit, že jsme zápas odjezdili nahoru dolů, a z toho se musíme odrazit pro další zápas".

Utkání nakonec vyhrál tým SK Slavia Praha 2:1.

Za Litice hráli: Nečas, Skála, Čech, Benda, Hes, Hofman, Kondrát, Nocar, Bystřický, Koryťák J., Uhlíř, Čvančara, Nicklas, Sochor O., Gerlický a Bárta

Foto: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24