Špičák intenzivně zasněžuje, spustit provoz chce už za několik dní - FOTKY

03.12.2021 19:12

Sníh na Šumavě padá a sněžná děla na šumavském Špičáku už jedou. Provozovatelé intenzivně zasněžují, už za několik dní chtějí začít s provozem sjezdovek. Skipasy si můžete pořídit i online.

spicak zasnezuje
spicak zasnezujespicak zasnezuje2spicak zasnezuje3spicak zasnezuje4

"Po jednodenním oteplení jsou podmínky pro nás opět příznivé. Napadlo kolem 20 cm sněhu a průběžně padá další. Teploty nestoupají nad 0 °C a dovolují tak nepřetržité zasněžovaní," informuje vedení areálu.

Pokud počasí vydží, bude sezóna na Špičáku zahájena 10. prosince. Areál by tak pustil první sjezdovku, v provozu jajo první bude sedačková lanová dráha na vrchol Špičáku.

"Bude to  sjezdovka číslo 1 - Turistická s napojením na dojezd sjezdovky 2 - U Zalomeného. V pátek 10. 12. otevíráme i zbytek areálu, bez kterého by to nebylo ono  - půjčovnu, servis a samozřejmě gastro provozy od Špičák Gastro - Hanička, Blaženka a venkovní Skibar," informjí dále z areálu.

Po dokončení Turistické se pustí v areálu do příprav sjezdovky na dojezdu Šance - Spodní Šanci a tak se brzy dočkáte i večerního lyžování.

Tak jen držte palce, ať počasí vydrží a hurá na kopec! Skipasy si mlůžete zakoupit on-line. Z pohodlí domova si tak můžete zakoupit dokonce levnější jídzenky.

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24