Špičák spustí předprodej permanentek! Šumavu zasáhlo sněžení - FOTKY

20.11.2018 11:22

Šumava se v těchto dnech dočkala nové dávky sněhu. Na Špičáku dokonce spustili sněžná děla. Už v tomto týdnu začne i předprodej permanentek.

5
51324

Na Šumavu dorazila zima. Ochlazení z posledních dnů přineslo také sněžní a srážky pokračují. Novou sněhovou pokrývku hlásí i níže položené lokality jako například Železná Ruda. Na Špičáku už se zasněžuje.

Na novou sezónu už se mohou chystat i lyžaři. V tomto týdnu začne prodej celosezónních jízdenek. "V sobotu 24. listopadu od 9:00 do 15:00 se bude konat předprodej celosezónních jízdenek na hlavních pokladnách skiareálu. V předprodeji budou všechny celosezónní jízdenky včetně zvýhodněných pro majitele bytů v bytových domech nebo členy TJSA Špičák," informoval areál na svém webu.

Díky ochlazení mohla být v tomto týdnu spuštěná premiérově i sněžná děla. Areál před sezónou právě do zasněžovacího systému dost investoval. Vybudoval nové rozvody zasněžovacího systému na jedné z páteřních sjezdovek číslo 2 U Zalomeného v délce zhruba 800 metrů. Jedná se o její dolní úsek zhruba od chaty Kamzík až po horní stanici vleku Zalomeného.

"K dispozici tady budeme mít i dvě speciální výtahové věže na sněžná děla. Zasněžování až z výšky 4 metrů nám umožní lepší rozptyl i dokonalejší pokrytí plochy sjezdovky technickým sněhem. Nyní jsme schopni bez prodlev spojených s dřívější logistikou technicky zasněžovat všechny naše sjezdovky s výjimkou nejprudší černé Šance, kde i nadále spoléháme na přírodní sníh,“ říká ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

FOTO: www.sumavanet.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24