QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Sportmanie bude! V Plzni se uskuteční i další sportovní akce

16.05.2020 12:25

Plzeň pokračuje v přípravách sportovních akcí. Patří k nim restart atletické sezony, Pilsen City Cup a známe i termín oblíbené Sportmanie. "Budeme moci otevřít městské bazény i tělocvičny,“ říká náměstek Zarzycký.

_-18

Ministerstvo zdravotnictví představilo další vlnu uvolňování restrikcí, a to od 25. května. Povolený počet 300 osob na jednom místě už dovoluje provozovat sportovní infrastrukturu rentabilně a čeká se výrazný nárůst nabídky sportovních aktivit.

"Oznámené rozvolnění vlády ČR velmi kvituji. Nejen, že budeme moci otevřít naše městské bazény a tělocvičny, ale ukazuje se také, že nezastavení příprav na největší sportovní akci v republice Sportmanii Plzeň bylo správné rozhodnutí,“ reagoval první náměstek primátora Roman Zarzycký.

"Už teď můžeme občanům Plzně v červnu nabídnout uskutečnění restartu atletické sezony, velkou sportovní akci Pilsen City Cup na náměstí Republiky a další budou přibývat. Statistiky dokazují, že pohyb je nejlepší prevence proti obezitě či různým nemocím. V našem městě máme v oblasti sportu co nabídnout, teď je na vás začít znovu využívat sportovní infrastrukturu," vzkazuje náměstek obyvatelům Plzně. 

Sportmanie Plzeň se uskuteční od 15. do 23. srpna v areálu OC Plzeň Plaza. Více informací najdou zájemci zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24