Sportmanie nabídne v srpnu devět dnů sportovní zábavy

22.07.2020 13:25

Oblíbená akce plná sportu a zábavy pro rodiny s dětmi odstartuje v areálu za Plazou už 15. srpna. Láká mimo jiné na unikátní minifotbalovou arénu, autodráhu a nově i na cvičení pro seniory.

IMG_3275

Devítidenní akce se uskuteční od 15. do 23. srpna v amfiteátru a parku za Plazou. Otevřeno bude od 14 do 20 hodin ve všední dny a od 10 do 20 hodin o víkendech. Děti ve věku 4 až 15 let se mohou opět těšit na sběr razítek a medailí. Nejen sportovní nadšenci uvítají skimboard, motokáry, minifotbalovou arénu, airtrack či autodráhu a další atrakce. V rámci oblíbeného ranního cvičení je letos novinkou  cvičení pro seniory. Akci organizátoři připravili v duchu vládních opatření. Součástí je i běžecký závod. Vstup je zdarma.

"Jsem velmi rád, že Plzeňané o svou Sportmanii nepřijdou a že opět můžeme dětem zpříjemnit konec prázdnin. V tomto nejistém období, které letos kvůli pandemii koronaviru nastalo, jsme se rozhodli pro alternativu klasické Sportmanie, kdy v připraveném komplexu vzniknou tři od sebe oddělené sektory. Tím dokážeme koordinovat počty lidí,“ vysvětlil primátor Plzně Martin Baxa.

"Sportmanie každoročně rozpohybuje desítky tisíc našich občanů. Samozřejmě jako organizátoři budeme dbát na zvýšená bezpečnostně hygienická opatření. Hlavním cílem je i letos připravit rodinám s dětmi neopakovatelný zážitek s možností vyzkoušet si desítky různých sportovních stanovišť a potkat se se sportovními legendami a současnými reprezentanty České republiky,“ sdělil první náměstek primátora  Roman Zarzycký. "Již při zahájení budeme rozdávat zajímavé ceny, takže doufám, že se se všemi uvidíme hned v sobotu 15. srpna. Slavnostní zahájení startuje v 18 hodin,“ dodal Roman Zarzycký.

Základ areálu budou tvořit tři oddělené sektory. Takzvaný amfiteátr sektor zahrne hlavní podium, kde se budou konat taneční workshopy, návštěvníci zde najdou jumping, taneční stanoviště, vodní skluzavku,  street fotbal arénu a další atrakce. Druhý sektor se zaměří na kolektivní sporty, a to včetně prostoru pro FC Viktoria Plzeň a HC Škoda Plzeň a TALENT M.A.T. Plzeň. Ve třetím sektoru najdou nabídku zájemci o individuální sporty, nebude v něm chybět stanoviště pro lukostřelbu, kolo pro život, místo pro šerm, biliard, atletiku, součástí bude i horolezecká stěna.

"Každé tři dny nabídneme návštěvníkům nová stanoviště a nový program. Také chystáme speciálně upravený denní program podle městských obvodů. Konkrétně 16. srpna to budou pátý a desátý městský obvod, 17. srpna první městský obvod, 18. srpna druhý městský obvod, 19. srpna čtvrtý městský obvod, 20. srpna šestý městský obvod, 21. srpna třetí městský obvod a 22. srpna sedmý městský obvod. Součástí je také doprovodný běh Rozběháme Sportmanii Plzeň pro děti i dospělé po celou dobu konání Sportmanie Plzeň s vyhlášením v neděli 23. srpna na podiu. Připravujeme také workshopy o zdravém životním stylu, kyneziotape a dalších tématech, jež se uskuteční každý den od 17:30 hodin,“ přiblížil program Přemysl Švarc, vedoucí Odboru sportu, Smart Cities a podpory podnikání.

 

Sportmanie Plzeň v pátek 21. srpna nabídne speciální představení integrovaného záchranného systému včetně možnosti prohlídky vozu sanitky, hasičů i policie, dále chystá autogramiády plzeňských klubů, slavných sportovců, soutěže o zajímavé ceny, relaxační zónu na pláži, ranní rozcvičky pro zaměstnance ve všední dny od 7 a 8 hodin, o víkendech pak od 8 a 9 hodin, ranní rozcvičky a workshopy pro seniory ve všední dny od 9:15 hodin. "Připraven je také motivační systém získávání medailí. Bronzová, stříbrná a zlatá medaile jsou letos vyrobeny jako puzzle, tedy, kdo přijde třikrát, bude mít tři medaile tvořící skládačku,“ vysvětlil Přemysl Švarc.

Celkové náklady na akci jsou sedm milionů korun. Částkou pět milionů korun se podílí město Plzeň, jeden milion korun poskytl první městský obvod, 750 tisíc korun třetí městský obvod, 250 tisíc korun čtvrtý městský obvod a 50 tisíc korun druhý městský obvod.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24