QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Sportovní areály v Rokycanech ožívají. Kdy se otevře koupaliště a zimní stadion?

30.05.2020 22:00

Díky uvolňování mimořádných opatření kvůli koronaviru se postupně otevírají sportoviště ve městě. Jako první zahájil provoz plavecký bazén.

FOTO_Pavel Němeček (10)

Plavecký bazén i sauna se otevřely už v tomto týdnu. Návštěvníci ale musí počítat s nejrůznějšími opatřeními.

"Namísto dosavadní kapacity sto osob je s ohledem na rozlohu vodní plochy možná přítomnost 60 návštěvníků a sedmi zaměstnanců. Pokladní bude návštěvníky pouštět v časových intervalech tak, aby nedocházelo ke shlukování lidí v šatnách a sprchách. Bude také nutné dodržovat minimální vzdálenost před pokladnou, kde budou vyznačené 1,5metrové úseky,“ sděluje mluvčí města Tereza Maixnerová. Také kapacita sauny je omezená, místo jedenácti sem smí jen pět návštěvníků.

V bazénu platí celá řada dalších hygienických opatření. Parní kabiny a plastový bazének nejsou v provozu.

Venkovní koupaliště zahájí sezonu 1. června. Musí omezit počet návštěvníků tak, aby měl každý k dispozici 10 metrů čtverečních.

"U vchodu před pokladnou bude dezinfekční prostředek na ruce. Návštěvníci jsou povinni dodržovat platná mimořádná opatření, především ta, která se týkají shlukování na veřejně dostupných místech a nošení roušek nebo jiných ochranných prostředků dýchacích cest. V areálu koupaliště se mají pohybovat nejvýše v aktuálně předepsaném počtu osob a dodržovat mezi sebou patřičné odstupy,“ připomíná mluvčí některá opatření.

Do 14. června si obyvatelé Rokycan počkají na otevření zimního stadionu. Ten bude přístupný maximálně pro 300 lidí současně. I zde musí návštěvníci počítat s přísnými hygienickými opatřeními.

"Vzdálenost mezi sportovci a ostatními osobami bude nejméně dva metry. Využívání šaten a sprch bude možné za splnění specifických podmínek. Je nutné zajistit co největší rozptýlení osob v šatnách, obsazovat vzdálené konce nebo zpřístupnit ob skříňku. V šatnách musí být k dispozici dezinfekce na ruce. Návštěvníci mají omezit dobu strávenou v šatnách na nezbytné minimum. Stejně tak ve sprchách bude nezbytné zajištění co největších možných odstupů, a to především v případě otevřených sprch,“ upozorňuje Tereza Maixnerová s tím, že personál bude denně dezinfikovat prostory, kde se pohybují návštěvníci. Sportovci ale nemusí nosit v době tréninku nebo zápasu roušky.

FOTO: Pavel Němeček, ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24