QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Správa NP Šumava umožní poznat šumavskou přírodu on-line

19.10.2020 15:00

Správa NP Šumava přichází s novou možností výuky on-line. Prostřednictvím svých středisek environmentální výchovy zdarma nabízí na svých webových stránkách širokou škálu materiálů.

CG0A2113

Správa NP Šumava  nabízí na svých webových stránkách širokou škálu materiálů, které je možné využít v rámci distanční výuky nejen žáků prvních i druhých stupňů základních škol, ale také gymnázií a škol středních.

„V rámci proticovidových opatření musela Správa NP Šumava omezit fungování svých středisek environmentální výchovy. Nechceme však ochudit děti, učitele ani rodiče školáků o zajímavou a hravou formu učení o jedinečnosti šumavské přírody,“ říká Martina Kučerová vedoucí oddělení informačních středisek a středisek environmentální výchovy.

„Když děti nemohou docházet k nám na výukové programy a my nemůžeme jezdit do škol, přicházíme s řadou novinek na našem webu. Nabídka je velice široká a zahrnuje řadu studijních a současně hravých materiálů, které lze využívat jak při on-line výuce ve škole, tak pro samostatnou práci doma,“ dodává.

Na webu Správy NP Šumava je pro environmentální výuku vytvořena speciální sekce, kde je ke stažení i vytištění například více než 80 druhů „samoobslužných pracovních listů“ pro školy od mateřinek po základní. Listy se zaměřují na jednotlivé druhy živočichů a rostlin, ale zajímavá je též sada listů místopisných. Uživatelé tu naleznou také správná řešení.

V rámci on-line nabídky výukových materiálů Správa NP Šumava nezapomíná ani na podporu jazykového vzdělávání. „Kromě pracovních listů v němčině nabízíme podporu výuky německého a anglického jazyka formou hravých pracovních listů, ze kterých se mohou žáci naučit nejen specifická slovíčka k různým tématům ze šumavské přírody. S přípravou materiálů nám pomáhá praktikantka z Bavorského lesa, a tak se naučíte i něco málo z bavorského dialektu,“ informuje Martina Kučerová.

Foto: QAP.cz ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24