Srážka vlaku s člověkem v Klatovech! Muž na místě zemřel!

25.03.2020 16:32     25.03.2020 19:29

Ve středu odpoledne došlo k tragické události v Klatovech, vlak srazil a usmrtil muže. Provoz na železniční trati byl zcela zastaven. Na místě zasahovaly složky IZS.

QAP foto

Ke srážce osobního vlaku s mužem došlo ve Voříškově ulici v Klatovech.

"Dnes krátce před půl čtvrtou odpoledne došlo na železničním přejezdu ve Voříškově ulici v Klatovech ke srážce osobního vlaku s osobou. Na trati je zastaven provoz a dochází k odklonu dopravy," uvedla mluvčí policie Pavla Burešová.

Muži na místě již nebylo přes veškerou snahu záchranářů pomoci. "Lékařka záchranné služby na místě konstatovala úmrtí, muž utrpěl zranění neslučitelná se životem," potvrdila mluvčí záchranky Mária Svobodová.

"Jednalo se o srážku malého osobního vlaku s mužem ročník narození 1960, který na místě zemřel. Ve vlaku cestovalo 5 osob a strojvedoucí, nikdo z nich zraněn nebyl. Provoz na trati byl obnoven okolo půl šesté vecer. Okolnostmi pripadu se zabývají kriminaliste z územního odboru Klatovy," upřesnila policejní mluvčí Pavla Burešová.

K události došlo na trati 185 Domažlice - Horažďovice předm. v úseku: Klatovy – Klatovy město. Provoz byl zcela přerušen. Podle ČD se jednalo o střet vlaku Os 17514 s osobou na přejezdu mezi zastávkami Klatovy - Klatovy město.

Omezení v dopravě se týká těchto vlaků:
Vlak Os 17517 v trati Klatovy - Běšiny nahrazen autobusem náhradní dopravy,
vlak Os 17516 v trati Běšiny - Klatovy nahrazen autobusem náhradní dopravy.

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24