QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Staň se fotbalistou! Viktorka láká na Pláckový fotbálek

23.06.2020 14:47

Série akcí pro všechny týmy i neregistrované hráče mezi pěti a sedmi lety s názvem Pláckový fotbálek má přilákat kluky ke sportu.

1

Jaké je to být hráčem nejúspěšnějšího českého klubu poslední dekády, si mohou vyzkoušet kluci narození v letech 2013 až 2015 v rámci akce nazvané Pláckový fotbálek. Dorazit mohou všichni zájemci, kteří sice neumějí hrát fotbal, ale mají chuť si zahrát a ukázat, co umí.

"Na fotbalovém hřišti postavíme několik hřišť, zhruba sedm až deset. Proti sobě pak hrají týmy tři proti třem, vždy 12 minut a poté se kluci vymění a hrají na jiném hřišti proti jiným soupeřům,“ vysvětluje šéftrenér přípravek Jaroslav Kovařík s tím, že kluci tak odehrají přibližně hodinu a půl.

Chystá se i program mezi zápasy. "Kluci mezi sebou můžou soutěžit v rychlosti, přesnosti střelby. Budeme měřit čas na 15 metrů. Je to hra pouze pro hráče, trenér nekoučuje, pouze na kluky dohlíží,“ říká Jaroslav Kovařík.

S pláckovým fotbalem se bude znovu začínat hned po letních prázdninách. Jednotlivé akce se pořádají každých 14 dní podle dostupnosti hrací plochy vždy v neděli od 15 do 17 hodin. Informace mohou rodiče získat na facebookovém profilu přípravek nebo prostřednictvím e-mailu šéftrenéra přípravek kovarik@kts.zcu.cz.

FOTO: FCVP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24