Startuje 56. Rallye Šumava. Policie je v pohotovosti, doprava je omezena

06.05.2022 11:11

Na Klatovsku burácí už od pátku motory. Rallye Šumava Klatovy se koná až do 8. května. Nebude chybět ani Plzeňan Václav Pech. Závody přinášejí řadu dopravních komplikací a uzavírek. 

pech foto www vaclav pech

Zároveň s 56. ročník Rallye Šumava Klatovy se jede i 30. ročník Historic Vltava rallye a 7. ročník Šumava rallye legend.

Rallye Šumava i Vltava Rallye jsou velkou automobilovou událostí. Na oba podniky se přihlásily desítky posádek v čele s těmi nejvíce očekávanými jmény. Na start se postaví všichni obhájci loňských klatovských prvenství Jan Kopecký, Jiří Káňa i Ital ´Zippo´. A samozřejmě také "domácí" posádka Václav Pech s Petrem Uhlem.

Klatovskou rallye považuje Pech, byť je Plzeňan, za domácí závod. Na startu bude s Uhlem se svým vozem Ford Focus WRC. „Těšíme se, především na slavnostní start a první rychlostku, kterou je populární a divácky oblíbený okruh u Čínova. Tady je vždy obrovské množství fanoušků a úplně fantastická dechberoucí atmosféra. Doufám, že se tím nenechám moc unést, protože v mé šestadvacetileté historii se mi zde několikrát povedlo v přemíře snahy o atraktivní průjezd, spadnout do příkopu. Naštěstí z toho vždy byla jen časová ztráta. Třikrát to závoďák vyhrabal zpátky na asfalt sám, ale jednou úplně na začátku mé kariéry nás museli lidi doslova z příkopu vynést,“ říká Václav Pech jun.

Rallye Šumava odstartuje v pátek 6. května Klatovským okruhem na Čínově v 18 hodin, pokračuje v sobotu a v neděli. V neděli je naplánovaný cíl soutěže na klatovském náměstí, a to ve 14 hod.

Kompletní časový harmonogram rally najdete na stránkách pořadatele - ZDE

Kvůli závodům je v pohotovosti i policie. „Upozorňujeme řidiče a návštěvníky soutěží, že na některých komunikacích bude vyloučen nebo částečně omezen provoz, před i v průběhu rychlostních zkoušek. Pokud budete v uvedených dnech projíždět místy, kde probíhají rychlostní zkoušky, zjistěte si přesnou dobu uzavření a naplánujte si objízdnou trasu,“ uvádí tisková mluvčí policie Dana Ladmanová a dodává: „Řidičům i chodcům připomínáme, že při automobilových soutěžích a zejména při rychlostních zkouškách – je nezbytností dodržovat pokyny pořadatelů a respektovat dopravní značení.“

Rychlostní úseky jsou zřetelně vyznačené a při sledování závodů chodci nesmí vstupovat na nebezpečná místa ani do zakázaných prostor. „Při rychlostních zkouškách se nepohybujte po trati a nepřebíhejte vozovky,“ upozorňuje dále tisková mluvčí. 

Přehled uzavírek najdete na stránkách pořadatele - ZDE

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24