Štědrý den můžete začít slavit už dopoledne. Plzeňská zoo připravila program!

23.12.2021 7:20

Návštěva zoologické zahrady na Štědrý den nebo na Silvestra se stala pro mnohé rodiny kultovní záležitostí končícího roku. Vydejte se i letos na naučnou vánoční stezku nebo si přijďte chytit zlatou rybku.

fb Zoo Plzeň_statek

Štědré dopoledne 24. prosince v Zoologické a botanické zahradě města Plzně začíná v 10 hodin a potrvá do 12,30 hodin. Bohatý program určený zejména pro rodiny s dětmi nabízí vánoční naučnou stezku od hlavní pokladny k Tropickému pavilonu.

Chybět nebude ani oblíbené chytání zlaté rybky. V kádi bude plavat několik jejích maket a bude záležet na šikovnosti každého dítěte, zda si nějakou vyloví a otevře si tak přístup k jejím dárkům. 

Z důvodu protikovidových opatření, ale i z chovatelských hledisek se letos neuskuteční každoroční sváteční populární Vánoce u šimpanzů. Mimo jiné proto, že si dovezený samec musí ještě zvyknout na nové prostředí. Velkým zážitkem pro malé, stejně jako velké návštěvníky, určitě ale bude setkání s ostatními zvířaty. S výjimkou medvědů, kteří se už uložili k zimnímu spánku, jsou všechna k vidění ve výbězích nebo v pavilonech.

Na Štědrý den je dovoleno přinést oblíbeným zvířatům i nějakou dobrotu do jesliček. Může to být zelenina, jablka, jižní plody, ořechy, piškoty.

Sváteční dopolední program je nachystán i na poslední den roku. Kolem 13. hodiny bude navíc slavnostně uvítán symbolicky poslední letošní návštěvník. Na statku Lüftnerka je také do Tří Králů k vidění betlém.

 

foto: fb Zoo Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24