QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Stepaři z Plzně přivezli medaile z Mistrovství ČR

30.05.2022 13:13

Koncem minulého týdne proběhlo v Hradci Králové Mistrovství České republiky ve stepu. Plzeňští tanečníci zazářili a čeká je mistrovství světa, které se bude konat v Německu.

step (2)
step (1)step (2)step (3)

Nedávno jsme mohli v rámci probíhajícího festivalu stepu zhlédnout umění tanečníků na náměstí Republiky v Plzni. Ve čtvrtek 26. května se stepaři předvedli v Hradci Králové, kde se konalo Mistrovství ČR a plzeňské výpravě se opravdu zadařilo. Z MČR Grand finále si stepařské formace dovezly jednu stříbrnou a jednu bronzovou medaili. Stříbrnou medaili si ze své kategorie dovezlo i trio dětí.

Z Plzně do Hradce Králové vyrazilo celkem 73 stepařů a mezi nimi nechyběly i talentované děti. „Stříbrnou medaili získalo trio dětí Price Tag – Anna, Agáta a Valerie. Valerie Krocová zároveň vybojovala i sedmé místo v sólovém stepu dětí a na šestém místě se umístilo duo juniorů Jan Borkovec a Jan Suchan,“ říká Kamila Borovská, trenérka a majitelka plzeňského Step by step studia. „Dětské a juniorské stepaře čeká 11. a 12. června ještě účast na Mistrovství Evropy, které se koná v Praze,“ doplnila Borovská.

Všechna plzeňská umístění jsou postupová a stepaři tím mají zajištěnou účast na mistroství světa, které se bude konat v listopadu v Německu. „Na mistrovství světa pojedou všechny naše formace, které soutěžily. To se nám ještě nikdy nepodařilo a je to obrovský úspěch. Moc to všem našim stepařům přeji, podávali opravdu skvělé výkony,“ pochválila svoje svěřence Kamila Borovská.

 

foto: Step by step studio

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24