QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Stodská nemocnice rozšiřuje služby o novou ambulanci

07.07.2020 7:36

V nové ordinaci najdou pomoc pacienti například s poruchami štítné žlázy, slinivky břišní nebo nadledvin. Nemocnice očekává velký zájem.

Stodská nemocnice

Stodská nemocnice rozšiřuje služby o ambulantní péči pro pacienty s poruchami fungování žláz s vnitřní sekrecí, jako je štítná žláza, slinivka břišní, nadledviny, hypofýza či pohlavní žlázy. V těchto dnech otevřela endokrinologickou ambulanci, kterou  pacienti najdou v levém křídle ambulantního traktu. Ordinační doba je zatím jen v pátek po poledni. Později se podle poptávky pacientů může rozšířit.

"Předpokládáme velký zájem pacientů z celé naší spádové oblasti. Specialisté a endokrinologické ambulance na jižním Plzeňsku a na Tachovsku skoro nejsou a čekací doby na vyšetření jsou v kraji dlouhé, přitom včasná diagnostika a zahájení léčby mají velký vliv na efektivitu léčby. Proto jsme se rozhodli tento typ péče nabídnout přímo v nemocnici,“ říká ředitel Stodské nemocnice Alan Sutnar.

Nová poradna bude pečovat jak o ambulantní, tak o hospitalizované pacienty. Bude provádět diagnostiku i léčbu. Ze žláz s vnitřní sekrecí mají lidé nejčastěji potíže se štítnou žlázou. Jejím onemocněním trpí až pět procent obyvatel ČR a zejména ženy.

Stodská nemocnice už letos zprovoznila další dvě nové ambulance, a to koloproktologickou a poradnu pro chronické a nehojící se rány.

FOTO: ilustrační 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24