Stodská nemocnice vyvrací fámy. První pacientku s koronavirem neošetřovala

11.03.2020 9:46

Na základě množících se dotazů na první pacientku s nákazou novým koronavirem v Plzeňském kraji nemocnice sděluje, že tuto pacientku neošetřovala, v nemocnici nebyla a není. 

Stodská nemocnice

Do Stodské nemocnice v pondělí 9. března odpoledne přišla žena, která jen vyjádřila obavy z nákazy. "Tato pacientka neměla prokazatelné symptomy nemoci a její stav naznačoval jiné onemocnění. Protože ale sama od sebe zmínila podezření z nákazy, začal k ní personál v souladu s interním nařízením přistupovat jako k potenciálně nakažené. Ihned ji izoloval a zajistil transport na infekční kliniku fakultní nemocnice. Po převezení byla ambulance i přilehlé prostory vydezinfikovány a provoz byl týž den obnoven. Vyšetření vzorku této pacientky je negativní,“ informuje mluvčí krajských nemocnic Jiří Kokoška.

I když se postup nemocnice vůči pacientce může zdát jako přehnaný, Stodská nemocnice si za ním stojí. "Raději budeme i při nepatrném podezření postupovat takto radikálně, než abychom do prostor nemocnice a mezi lidi pustili jediného pacienta, o jehož zdravotním stavu nejsme stoprocentně přesvědčeni,“ uvedl ředitel Stodské nemocnice Alan Sutnar.

Více o prvním případu nákazy koronavirem v Plzeňském kraji čtěte zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24