QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Studenti ZČU půjdou opět na pivo s rektorem. Speciální várka je založená

03.09.2019 11:58

Studenti Západočeské univerzity v Plzni vyrazí i letos na pivo s rektorem. Speciální várka je založená. Studenti si ji spolu s rektorem vychutnají na začátku října přímo na nádvoří pivovaru.

vaření piva_2_Miroslav Holeček_Martin Hložek
vaření piva_2_Miroslav Holeček_Martin Hložekvaření piva_1_rektor ZČU Miroslav Holeček

Už počtvrté se rektor Západočeské univerzity Miroslav Holeček podílel na uvaření speciální várky piva Excelent. Určené je na stále oblíbenější říjnové setkání studentů a akademiků Pivo s rektorem.

Odborný dohled při vaření zajistili obchodní sládek značky Excelent Martin Hložek a manažer Stanislav Hamara. Jedenáctistupňový světlý ležák ochutnají studenti za měsíc přímo na nádvoří pivovaru Plzeňský Prazdroj.

"Plzeň je kromě jiného městem piva a městem univerzitním. Akcí Pivo s rektorem, která se letos uskuteční už počtvrté, ukazujeme českým i zahraničním studentům, že to skutečně platí a že navíc umíme oba tyto pro Plzeň tak typické prvky velmi příjemně propojit,“ říká rektor Západočeské univerzity Miroslav Holeček, který se na setkání na nádvoří plzeňského pivovaru každoročně těší pro jeho neformální, přátelskou atmosféru, příležitost popovídat si se studenty a načerpat cenné podněty. O tom, že Pivo s rektorem si oblíbili i studenti, svědčí jejich účast, která se rok od roku zvyšuje. Vloni jich na nádvoří Plzeňského Prazdroje přišlo na 1300.

"Plzeňský Prazdroj je zároveň důležitým partnerem Západočeské univerzity a poskytuje našim studentům zajímavé možnosti spolupráce už během studia i po něm,“ doplňuje rektor další úroveň spolupráce. Studenti Západočeské univerzity tak využívají možnost vedení kvalifikačních prací nebo odborných studentských stáží, které jsou často odrazovým můstkem pro zahájení jejich profesní kariéry v Plzeňském Prazdroji.

Pivovar se řadí mezi českými studenty a absolventy k nejžádanějším zaměstnavatelům a na Plzeňsku je v žebříčcích jasnou jedničkou. "Této pozice si samozřejmě nesmírně vážíme. Zároveň víme, že mladí lidé mají nejen ambice přinášet svému zaměstnavateli nové ideje a v práci uspět, chtějí se ale také bavit a mít sladěný profesní život s volným časem. V Plzeňském Prazdroji se snažíme těmto požadavkům vycházet co nejvíce vstříc. I proto studenty zveme na pivo, na kus řeči i za zábavou. Chceme, aby se přesvědčili, jaká je u nás atmosféra, abychom je motivovali k tomu, že Plzeňský Prazdroj bude jejich první volba při hledání zaměstnání a budování jejich kariérního rozvoje,“ říká manažer plzeňského pivovaru Stanislav Hamara. 

Západočeská univerzita v Plzni zorganizovala Pivo s rektorem poprvé v roce 2016 v rámci oslav 25. výročí svého založení a na pivo Excelent padla volba už tehdy, a to ne náhodou. "Je to pivo pro mladou dospělou generaci a podporuje lidi, kteří se nebojí ukázat, co v nich je,“ popsal plzeňský sládek Martin Hložek, který na vaření piva dohlížel. Pivo Excelent tak ochutnají studenti i při čtvrtém ročníku akce Pivo s rektorem, která se uskuteční na horním nádvoří Plzeňského Prazdroje v úterý 1. října.

FOTO: Jan Zeman

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24