Stupeň 6 systému PES se zatím zavádět nebude

25.01.2021 18:24

Ministr zdravotnictví oznámil, že není nutné zavádět stupeň 6 systému PES. Je ale potřeba mít záložní plán, říká Blatný. O jaký plán jde a jaké změny by nás mohly čekat se dočtete v článku.

coronavirus-4904507_1920

Podle ministra není nutné přicházet s dalším stupněm, je ale nutná připravenost. Vedle doporučení nosit respirátor jsou i další možná opatření nad rámec stupně 5. "Můžete ještě omezit styky uvnitř rodiny pouze na vlastní rodinu. Zakátat lidem se shlukovat kolem bydliště a ultimátně potom můžete zastavit provoz ve výrobních podnicích." říká Blatný, ministr zdravotnictví. "Toto jsou věci, které se dají udělat v případě, že by stávající systém nebyl dostatečný. Ale v současné době není důvod toto formalizovat. Je potřeba ale mít tento záložní plán, kdyby se něco stalo." dodává ministr zdravotnictví Blatný.

 

Školství:

Maturity se rušit nebudou, pouze se upraví. Konkrétně se nejspíše zruší didaktické testy. Rozhodnutí ministerstva o podobě maturit proběhne příští týden.

 

Skiareály:

Vláda opět nesouhlasila s návrhem ministra průmyslu na otevření skiareálů. Ministr průmyslu má na středeční jednání připravit přísnější variantu otevření.

 

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24