QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Šumavská návštěvnická centra brzy přivítají turisty. Jako první otevřou na Kvildě

15.05.2020 14:30

Vnitřní expozice Návštěvnického centra Kvilda se otevře v úterý 19. května. Další objekty budou přístupné v červnu. Turisté ale musí stále počítat s omezeními.

návštěvnické centrum Kvilda_4

"Snažíme se otevírat naše návštěvnická a informační zařízení hned, jak jen to je možné s ohledem na všechna provozní hlediska. Proto se už v pondělí 1. června otevřou infocentra v Kašperských Horách a na Kvildě. Hned den na to, 2. června budou moci zájemci zavítat do Návštěvnického centra Soví voliéry v Borových Ladech. O víkendu 6. a 7. června se otevřou dveře sezónních infocenter Svinná Lada u Chalupské slati a Idina Pila na Boubíně,“ vyjmenovává mluvčí Správy Národního parku Šumava Jan Dvořák.

"Provoz některých zařízení bude probíhat s omezeními. Například v infocentru Kvilda nebude zatím zpřístupněna celá expozice a také první patro s kinosálem. Ve všech zařízeních bude nutné dodržovat hygienická opatření nařízená Vládou ČR a také pokyny obsluhy,“ doplňuje Jan Dvořák.

Některá omezení ale nesouvisejí s opatřeními proti šíření koronaviru. Příkladem je uzavření výběhu s jeleny. "Důvodem je kladení kolouchů. Laně můžou svá mláďata odkládat do blízkosti stezky, kde mohou být ohrožená mláďata návštěvníky, ale hlavně hrozí riziko samotným návštěvníkům. Dění uvnitř výběhu je tak zatím možné sledovat z nové pozorovatelny u spodního vchodu do výběhu,“ informuje vedoucí Návštěvnického centra Kvilda Petr Sedláček.

S omezením musí turisté počítat také na Poledníku, kde začne na přelomu června a července rekonstrukce rozhledny.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24