QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Šumavský Ski&Bike Špičák se v pondělí 10. ledna znovu otvírá lyžařům

09.01.2022 14:47

Na Špičáku napadlo 20 centimetrů přírodního sněhu a zároveň se technicky zasněžuje, což umožní po pár dnech pauzy znovuotevření největšího areálu Plzeňského kraje - Ski&Bike Špičák lyžařům.

Zasněžování_SkiBike Špičák fb

 V pondělí 10. ledna tak znovu nabídne své kompletní služby včetně lyžařské školy, servisu a občerstvení. „Dá se říci, že pro nás teď už opravdu začala hlavní sezona. Hned v pondělí nabídneme několik sjezdovek a s výjimkou dvou poma vleků budou v provozu všechny ostatní (tzn. 6 z 8) včetně čtyřsedačkové lanovky,“ říká k druhému startu do zimní sezony 2021/22 ředitel areálu Vladimír Kasík.      

Na otevřených sjezdovkách šumavského Špičáku aktuálně leží mezi 20 – 70 cm sněhu a areál pokračuje v zasněžování, aby postupně spustil i zbylé tratě a úseky. Od pondělí bude otevřená v celé své délce (1805 metrů) sjezdovka číslo 1 Turistická (modrá), sjezdovka číslo 2 U zalomeného s výjimkou kratších úseků největších „padáků“ (červená), horní úsek sjezdovky číslo 3 Slalomové (červená) a celá rodinná Spodní Šance (modrá). Pojede také vlek se sjezdovkou od hlavního parkoviště.

Pro děti a začátečníky jsou pak též k dispozici vleky a tratě pod hotelem Sirotek i dětské hřiště s pohyblivým kobercem před chatou Hanička. Do plné kapacity tak mimo uvedené úseky sjezdovek č.2 a 3 zatím chybí už jen nejprudší česká sjezdovka - černá Šance, a snowpark na Lubáku.     

 

Foto: facebook Ski&Bike Špičák

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24