QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Svatomartinská tradice v Plzni. Příjezd svatého Martina, pečená husa i víno - FOTKY

11.11.2019 12:54

Náměstí Republiky ovládla svatomartinská atmosféra. Centrum města provoněla svatomartinská husa, otevřelo se svatomartinské víno a dorazil i svatý Martin na bílém koni...

foto-qap-cz (21)
foto-qap-cz (21)foto-qap-cz (28)foto-qap-cz (10)foto-qap-cz (23)foto-qap-cz (5)foto-qap-cz (9)foto-qap-cz (6)foto-qap-cz (7)foto-qap-cz (8)foto-qap-cz (11)foto-qap-cz (12)foto-qap-cz (14)foto-qap-cz (16)foto-qap-cz (25)foto-qap-cz (27)foto-qap-cz (26)foto-qap-cz (30)foto-qap-cz (31)foto-qap-cz (32)

Martinské trhy v Plzni jsou v samotném finále. Od pondělního dopoledne patří svatému Martinovi, který i letos dorazil skutečně na bílém koni v doprovodu své družiny.

Pondělí 11. listopadu bylo už od dopoledne na trzích v centru Plzně ve znamení koštu letošních svatomartinských vín, o která byl opět velký zájem. Náměstí zároveň provoněla tradiční svatomartinská husa s knedlíky a se zelím, k mání je také domácí kaldoun.

Předposlední trhy v roce na náměstí Republiky jsou už řadu let zároveň ve znamení příjezdu svatého Martina. Ani letošní rok není výjimkou. Poprvé se svatý Martin na bílém koni na náměstí objevil v 11 hodin dopoledne a trhy bude projíždět až do podvečerních hodin.

foto-qap-cz (16)

Adventní trhy odstartují na náměstí Republiky zhruba za dva týdny...

Martinské trhy 11. listopadem končí. Na dlouho se ale stánky neuzavřou. Už v sobotu 23. listopadu odstartují Adventní trhy, které potrvají až do 23. prosince. Plzeň už se o uplynulém víkendu začala připravovat na Vánoce. V ulicích se postupně objevuje vánoční výzdoba. V úterý bude navíc na náměstí Republiky instalovaný vánoční strom města, kterým bude letos smrk ztepilý. Podrobnosti k vánoční výzdobě města a novinkám, které budou letos k vidění, najdete v článku zde.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24