QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tipy na poslední zářijový víkend: Na hrad, slavnosti jablek nebo za kováři

23.09.2021 18:39

Před námi je poslední zářijový víkend a má být opravdu krásně. Tak si ho pořádně užijte. Pokud ještě nevíte, kam vyrazit, tak se inspirujte našimi tipy za zábavou v Plzni a Plzeňském kraji.
 

IMG_9764

Sobota 25. září / Dny Šumavského trojhradí proběhnou na šumavských hradech

Program oživí tři šumavské hrady - Kašperk, Rabí a Velhartice. Tentokrát bude tématem akce středověká móda a odívání. Více najdete zde.

Sobota 25. září / 3. den tradičních kovářských technologií na Vodním hamru Dobřív na Rokycansku

Přijďte se podívat na již 3. kovářský den, který se uskuteční v sobotu na Vodním hamru v Dobřívě. Po celý den budete mít možnost sledovat při práci kováře Jaroslava Veselého z Dřínova u Zlonic a studenty Střední školy v Oselcích, obor Umělecký kovář a zámečník.

Neděle 26. září / Tradiční Slavnosti jablek se budou konat v sadech v Nebílovech

Návštěvníci budou moci ochutnat nejen oceněné regionální potraviny, ale i produkty z Nebílovských sadů či další sladké i slané občerstvení a skvělou kávu. Program začíná v 11 hodin, vystoupí Jakub Smolík s kapelou, dětský soubor Lukaváček, kapely Devítka a Šumaři. K vidění bude i ukázka vaření z jablek. Bude se soutěžit o nejlepší sladký moučník z jablek.

Pátek 24. září, sobota 25. září / Šumavský Annín ožije 

V pátek večer se můžete těšit na noční prohlídky kaple nad sklárnou v Anníně (od 20 h) a následně na noční prohlídky kostela a kostnice na Mouřenci (od 21 h). Na prohlídky je možné si udělat rezervaci místa na tel. 731692703. Ale není bezpodmínečně nutná.

V sobotu dopoledne od 11 hodin bude tradiční prohlídka kostela a kostnice na Mouřenci a od 14 hodin bude v kostele poutní česko-německá mše svatá, kterou bude sloužit P. Jenda Kulhánek. Za varhany tentokrát usedne mladý německý varhaník Josef Herzog. Bohoslužbou vyvrcholí cyklus Mouřenecké léto 2021, které i letos přivítalo stovky návštěvníků.

Sobota 25. září / Nádvoří zámku Bor na Tachovsku bude patřit slavnostem 

V sobotu 25. září od 13 hodin se budou na zámeckém nádvoří v Boru konat Slavnosti jablek a medu. A k tomu patří i pestrý program s hudbou i divadlem. Na  místě můžete ochutnat jablečné a medové pochutiny. Najdete tu také jarmareční trh s různým sortimentem.

Sobota 25. září od 14 hodin / Otevření nové naučné stezky v Bukovníku na Sušicku
Bude se otevírat nová naučná stezka, která povede místy bojů Třicetileté války. Zavede vás do krásné krajiny kolem Bukovníka na legendami opředený vrch Bitovín.

Sobota 25. září od 15 hodin / Pivní festival a farmářské trhy na náměstí Svobody v Sušici
Za účasti 8 pivovarů, účinkují Solovačka, Štreka a Athony, Karavana Swingers Band. Čeká vás nejedn živá muzika a občerstvení, ale i vytápěný stan a zábava pro děti.

Sobota 25. září / prohlídka zámeckého areálu v Hrádku u Sušice s majitelem
Dozvíte se o historii, ale hlavně o současnosti zámku.

Po celý víkend / V Plzni probíhá až do 29. září filmový festival Finále

Sobota 25. září / Bára Poláková vystoupí v Zach´s Pubu

Sobota 25. září / Vydejte se po stopách vlků. Poznejte více o životě vlků na společné vycházce do okolí Srní. Popis trasy: Srní – NS Vchynicko-tetovský plavební kanál – Sedlo – rozcs. Plavební kanál – žlutá TZT Srní, délka trasy: 8 km. Registrace zde.

Sobota 25. září / Svatováclavská jízda v Domažlicích

Na náměstí v Domažlicích proběhne jubilejní ročník Svatováclavské jízdy. Jezdci na koních vyjedou v 10.30 hodin z Mrákova, na domažlickém náměstí jsou očekáváni přesně v poledne.

Neděle 26. září / Na co zajít do divadla?

DJKT v Plzni nabízí na Malé scéně od 15:00 Křemílka a Vochomůrku, ve Velkém divadle od 19 hodin operu Italka v Alžíru, na Nové scéně od 14 a 19 hodin muzikál Billy Elliot.

ilustrační foto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24