QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tipy na první červencový víkend a svátky

02.07.2021 14:40

Je tady prodloužený víkend. Vyrazit můžete na koncert, na hrady nebo zámky, na vázání vorů či oživlý skanzen a další akce. Přinášíme spousty tipů za zábavou v Plzeňském kraji!

Basinfirefest 2012 (1)

Živá řemesla v podhradí - hrad a zámek Velhartice ve dnech 3. - 6. července. Oživení zdejšího skanzenu. Domečky obsadí řemeslníci, kteří budou předvádět dovednosti tak samozřejmé pro naše předky. Návštěvníci se mohou těšit na ukázky zpracování vlny a kůže, také pletení košíků a včelařství; přítomen bude i kovář a sedlář. Příchozí si budou moci všechny řemeslné činnosti vyzkoušet; navíc bude možné nahlédnout do vnitřních prostor jednotlivých budov.

Od pátku 2. července bude opět otevřeno koupací jezírko ve Škodalandu. Otevírací doba bude od 10:00 hodin do 20:00 hodin v závislosti na počasí.

V Křimicích probíhá Křimické kulturní léto, vyrazit můžete do letního kina. V sobotu 3. července na českou pohádku Princezna zakletá v čase, v neděli 4. července se promítá český životopisný film Meky. V pondělí 5. července je na programu nový český film Šarlatán. V úterý 6. července promítají českou komedii Štěstí je krásná věc.

Vázání vorů a plavba po Vchynicko - Tetovském kanálu proběhne 3. července. Začátek 11:00 - Rechle u Modravy. Připravena je přednáška o vorařství nejen na Šumavě s fotografiemi a možností vyzkoušet si dobové nářadí. Od 12:30 budou spouštěny vory.

1. - 3. července probíhá festival Pekelný ostrov v Holýšově. vystoupí Tři sestry, Škwor, Harlej a další kapely.

3. července od 14 hodin proběhne Revival fest 2021 v Konstantinových Lázních, open air scéna u kulturního domu.

3. července od 11 hodin je otevřen kostel sv. Mořice v Anníně - individuální prohlídky, místo pro modlitbu, bez průvodce, přístupná jen část kostela.

3. července proběhne Rockový festival v Kolinci, účinkují: Oasis revival, Plán B, Iron Maden Revival, Grafit, Lord, Weget...

V sobotu 3. července budou na náměstí v Plzni tradiční Farmářské trhy.

3. července proběhne Svatoprokopská pouť v Prášilech, od 14:00 - mše svatá na obnovených základech bývalého kostela sv. Prokopa v Prášilech celebruje P. Jan Kulhánek. Po mši svaté bude následovat na hřbitově vzpomínková pobožnost za zemřelé rodáky.

V neděli 4. července jste zváni do Lipnice na tradiční pouť u kapličky sv. Petra a Pavla.

4. července se bude konat od 14 hodin Dětský den na ostrově Santos v Sušici. Těšit se můžete na sportovní, taneční aktivity, výtvarné činnosti.

Noční oživené prohlídky zámku Chudenice se uskuteční 4. a 5. července od 18 do 23 hodin. Startují každou celou hodinu.

Po oba státní svátky 5. - 6. července je otevřena největší hradní zřícenina Rabí. Od 1. do 3. července si zde můžete dokonce i zacvičit jógu.

Na hradě Švihov chystají ukázky dravců a sov, jde o jednu z největších veřejných expozic dravců v Čechách. Letové ukázky  s komentářem se uskuteční v 11 hod, 14 hod a 16 hod, a to 3. - 4. července.

 

ilustrační foto

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24