QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tragická nehoda motorkáře na Klatovsku! Podlehl těžkým zraněním

08.08.2019 20:49     09.08.2019 8:50

Na silnici ze Železné Rudy ve směru na Klatovy zemřel ve čtvrtek večer motorkář. Vážná havárie motocyklu uzavřela silnici I/27. Motorkář i přes rychlý zásah IZS nehodu nepřežil.

motorka2
motorkamotorka2

K vážné havárii motocyklisty vyjížděli ve čtvrtek večer záchranáři na silnici číslo I/27 vedoucí z Železné Rudy do Klatov. Nehoda stala za Železnou Rudou u odbočky na Hartmanice. 

Na místě podle mluvčí záchranářů Márie Svobodové zasahovala pozemní zdravotní záchranná služba a letěl i vrtulník letecké záchranky. "Muž, ročník 1988, svým těžkým zraněním na místě podlehl," řekla Márie Svobodová.

Policejní mluvčí po nehodě uvedla: "Z důvodu vážné havárie motocyklu je v místě silnice I/27 uzavřena."

Aktualizujeme: Příčinou nehody třicetiletého muže bylo nepřizpůsobení rychlosti jízdy. Motorkář dostal s motocyklem smyk a upadl na zem. Utrpěl zranění neslučitelná se životem. Nehoda se stala 8. srpna v 19:20 hodin.

"Třicetiletý muž jel na motocyklu Yamaha po silnici I. třídy č. 27 od Železné Rudy směrem na Klatovy. Při projíždění pravotočivé zatáčky z Nejvyššího bodu (v katastru obce Čachrov) nepřizpůsobil rychlost jízdy, s motocyklem dostal smyk a upadl na vozovku. Smýkal se po vozovce vlevo mimo komunikaci. Utrpěl zranění, kterým na místě podlehl. Případ si převzali klatovští kriminalisté, kteří nařídili soudní pitvu zemřelého," řekla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

"Řidič s motocyklem vylétl ze silnice, přičemž motocykl dopadl až 20 m do lesa. Řidiče před naším příjezdem resuscitovali další motorkáři. Provedli jsme protipožární opatření, zajištění místa pro přistání vrtulníku LZS a pomáhali ZZS při resuscitaci. Bohužel se přes veškerou snahu u zraněného nepodařilo obnovit životní funkce a lékař musel konstatovat úmrtí. I proto zůstala komunikace do vyšetření nehody (tedy téměř 3 hodiny) uzavřena," uvedli k nehodě zasahující hasiči ze Železné Rudy.

FOTO: Hasiči Železná Ruda - www.hasicizr.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24