Tragická nehoda na D5! Po srážce s kamionem zemřel muž a dvě děti

03.08.2022 17:16     03.08.2022 19:03

Tragická nehoda se stala před 17. hodinou na dálnici D5 u Benešovic. Po srážce vozu s kamionem zemřel muž a dvě děti, žena je vážně zraněná. Dálnice je v obou směrech uzavřena!

dálnice D5 nehoda
dálnice D5 nehodadálnice D5 nehoda 1

Tragická nehoda se stala nedaleko Benešovic. Kamion přejel do protisměru, kde se srazil s osobním vozidlem.

"Nehoda se stala na 117. km ve směru jízdy na Rozvadov, kde přejelo nákladní vozidlo do protisměru a srazilo se s jedoucim osobním vozidlem. Na místě zemřely 3 osoby - 1 dospělý a dvě děti. Další dva lidé utrpěli zranění a byli z místa transportováni do nemocnice," uvedla Policie ČR na svém twitterovém účtu.

Na místě zasahovaly pozemní posádky a letecká záchranná služba. "Cestou LZS byla transportována žena cca 40 let se středně těžkými zraněními při vědomí na Emergency FN Plzeň -Lochotín. Muž, řidič kamionu utrpěl lehčí zranění, byl pozemním posádkou transportován na akutní příjem fakultní nemocnice. Muž a dvě děti z osobního automobilu utrpěli zranění neslučitelné se životem, lékař na místě konstatoval jejich úmrtí," upřesnila mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

Dálnice D5 je uzavřena v obou směrech. Podle policie bude uzavřena minimálně 4 hodiny. Objízdná trasa vede přes Kladruby, na dálnici D5 se tvoří kolony v obou směrech.

"Dálnice D5 bude v místě dopravní nehody po dobu odstranění následků uzavřena v obou jízdních směrech, a to přibližně na cca 4 hodiny," uvádí dále PČR.

Hasiči odčerpávají naftu z havarovaného kamionu. "Z nákladního vozu uniká palivo. Snažíme se jej jímat do nádob a na místo míří protichemický kontejner z Košutky," uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar.

 

Foto: PČR, HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24