QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tragická nehoda na hlavním tahu na Klatovy! Havárii nepřežil spolujezdec

25.08.2019 9:29

K tragické nehodě došlo v noci na neděli na hlavním tahu z Plzně na Klatovy. U Kokšína narazilo auto do skály a skončilo v potoce. Nehodu nepřežil spolujezdec.

DSC_4203

Nehoda osobního auta se stala krátce po 22. hodině na hlavním tahu mezi Švihovem a Klatovy. Na místo zamířily všechny složky IZS a zasahovat musel i vrtulník.

"Z místa nehody jsme transportovali muže ve věku zhruba 30 let se středně těžkým zraněním při vědomí cestou leteckou cestou do traumacentra FN Plzeň a muže ve věku 25 let také ze středně těžkým zraněním pozemní cestou do FN Plzeň. Dva muži ve věku zhruba 25 až 30 let utrpěli lehká zranění, oděrky a pohmožděniny a byli převezeni do Klatovské nemocnice. Jeden muž na místě svým zraněním podleh," řekla k zásahu mluvčí záchranky Mária Svobodová.

"Jednadvacetiletý řidič osobního vozidla BMW při projetí levotočivé zatáčky za obcí Kokšín nepřizpůsobil rychlost jízdy, vyjel vpravo mimo komunikaci, kde bočně narazil do skály. Byl odražen vlevo mimo komunikaci, kde se převrátil na střechu a následně vjel do koryta Točnického potoka," popsala průběh nehody mluvčí policie Dagmar Brožová.

Nehodu nepřežil spolujezdec ze zadního sedadla. "V autě cestovalo pět osob, všichni byli cizinci. Zatím je ztotožněn jen řidič. Dechová zkouška u řidiče na alkohol negativní. Škoda na vozidle byla vyčíslena na 100 tisíc korun," doplnila policejní mluvčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24