Tragická nehoda na Klatovsku. Jeden muž zemřel, dva lidé jsou zraněni

26.07.2020 12:09     26.07.2020 14:36

K tragické nehodě došlo u Velkého Boru na Klatovsku. Jeden mladý muž přes veškerou snahu záchranářů nehodu nepřežil. Na místo letěl i vrtulník. Silnice bude uzavřena zhruba do 15. hodiny. 

foto QAP CZ

Dvě vozidla se střetla na silnici 188 u Velkého Boru ve směru na Defurovy Lažany v neděli 26. července dopoledne po jedenácté hodině. Dva lidé jsou těžce zraněni a jeden mladý muž zemřel na místě.

„Záchranná služba z místa transportuje leteckou cestou ženu, cca 20 let se středně těžkým zraněním při vědomí na Emergency fakultní nemocnice v Plzni. Muž cca 20 utrpěl velmi těžká zranění neslučitelná se životem, lékař na místě konstatoval úmrtí. Pozemní cestou transportujeme ještě muže ročník 1972 se středně těžkým zraněním při vědomí na urgentní příjem fakultní nemocnice,“ uvedla mluvčí záchranky Mária Svobodová.

Za nehodou stojí zřejmě vysoká rychlost. "Dle prvotního šetření vyplývá, že řidič (ročník 1996) zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy vozidla tovární značky Mazda, v zatáčce se vozidlo mělo dostat do smyku, přejet do protisměru, kde bočně narazilo do vozidla Skoda Octavia (řidič rocnik 1972). Řidič Mazdy bohužel zraněním podlehl. Řidice z druhého vozidla a spolujezdkyni (1997) si do své péče převzali záchranáři," uvedla podrobnosti k nehodě mluvčí policie Hana Kroftová.

Tragickou dopravní nehodu šetří klatovská kriminálka.

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24