QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tramvaje linky číslo 1 se od konce listopadu vrátí do původního režimu

20.11.2019 7:02

Ukončení rozsáhlých prací na Slovanské třídě v Plzni se blíží. Od konce listopadu budou tramvaje číslo 1 jezdit po Slovanské obousměrně. Změny se dotknou i nočních spojů.

tramvaj sirková

"Z důvodu ukončení oprav Slovanské třídy dojde od 30. 11. 2019 k navrácení provozu tramvajové dopravy na lince 1 do původní trasy Slovany - Bolevec. Ze stejného důvodu dále dochází od noci z 30. 11. na 1. 12. 2019 k navrácení linek N2 a N5 do původních tras," informovaly dopravní podniky. 

Tramvaje linky číslo tak budou od konce listopadu jezdit opět obousměrně po Slovanské třídě a ne objížďkou po trase linky číslo 2 směrem do centra města. Dopravní podniky navíc upozorňují, že dojde i k drobným úpravám jízdních řádů i na lince 2. Kompletní zprovoznění tramvajové trati se dotkne i linek číslo 3 a 4. Tramvaje budou najíždět na trasy z vozovny na Slovanech.

Od 30. listopadu dojde také trvalému přesunu tramvajové zastávky "Olšová" směrem do centra města o zhruba 60 metrů vpřed za křižovatku s ulicí Kapitána Jaroše k nově vybudovanému nástupišti.

Obnovení provozu na Slovanské se promítne také do tras nočních autobusových linek N2 a N5. Linka N2 bude navrácena do trasy ulic Mikulášská, Slovanská, Částkova, Koterovská, kde bude obsluhovat zastávky tramvajové linky 1 "Mikulášské náměstí“, "Jedlová“ a "Liliová“.

Linka N5 bude navrácena do trasy ulic Mikulášská, Slovanská, Slovanská alej, kde bude obsluhovat zastávky tramvajové linky 1 "Mikulášské náměstí“, "Jedlová“, "Liliová“, "Olšová“ a "Vřesová“.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24