Tým AK ŠKODA Plzeň rozšiřuje své řady o úspěšné sportovce

30.03.2021 12:17

Přípravy na atletickou sezónu týmů jsou v plném proudu, extraligový tým AK ŠKODA Plzeň tak rozšiřuje svoje řady o zahraniční závodníky.

Daniela Ledecká

Složení posil vychází ze stejných jmen jako v roce 2020, zbrusu novou posilou mužského družstva bude teprve 20 letý talent Oliver Murcko, který se pyšní vynikajícím osobním rekordem 46.29 s na 400 m. "V loňské sezóně využívala AK ŠKODA Plzeň své zahraniční posily jen omezeně z důvodu problematického cestování mezi zeměmi. Věříme, že letos by to mělo být už bez problémů," uvedl Michal Černý z AK ŠKODA Plzeň.

Ze sousedního Slovenska budou za Plzeň závodit tři atleti. Vynikající sprinterka a pátá ze světové univerziády Daniela Ledecká dlouhodobě patří mezi týmové lídry. Její hlavní disciplíny jsou 400 m a 400 m překážek. Po zranění se vrací další skvělá sprinterka, tentokrát na 100, 200 a 400 m, Alexandra Bezeková, která taktéž startovala na několika evropských šampionátech. 

Klub si pojistil i dvě ukrajinské hvězdy, které má v týmu pravidelně od roku 2018. "Běžkyni Orysiu Demianiuk, kterou jsme mohli vidět mimo jiné i na letošním ME v Toruni, kde na trati 1 500 m hájila barvy své rodné Ukrajiny. Dalším je její reprezentační kolega Vasyl Koval, který reprezentoval svou zemi na ME v Berlíně, kde vybojoval 17. místo na 3 000 m překážek," dodal Michal Černý.

Foto: AK Škoda Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24