QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

U Babylonu vyprošťují kamion, silnice je uzavřena - FOTKY

12.05.2021 17:17     13.05.2021 8:11

Hlavní tah I/26 na Domažlicku je uzavřen, od rána se vyprošťuje kamion po včerejší nehodě mezi Babylonem a Folmavou. Policie stanovila objízdné trasy.

nehoda6
nehoda6kamion foto pcr_1nehodakamion foto pcrnehoda1nehoda12nehoda14

AKTUALIZACE: KAMION BYL VYPROŠTĚN PO 15. HODINĚ!

Více dopravních nehod řešily záchranné složky ve středu 12. května odpoledne. Hasiči a záchranka vyjížděli k dopravní nehodě na Domažlicko, u Babylonu havaroval kamion. Ten se od čtvrtečního rána vyprošťuje.

"Na komunikaci z Folmavy na Babylon havaroval nákladní automobil, který převážel dlažbu. Jednu zraněnou osobu si převzala záchranná služba," uvedl k nehodě mluvčí hasičů Petr Poncar.

"Dnes ráno probíhají vyprošťovací práce, pro všechna vozidla je komunikace uzavřená, jsou stanoveny objízdné trasy," uvedla mluvčí záchranky Dagmar Brožová.      

Nehoda se stala ve středu po 16. hodině. "Dvaačtyřicetiletý řidič nákladního vozidla DAF s návěsem KÖGEL jedoucí ve směru od obce Folmava na obec Babylon při průjezdu levotočivé zatáčky, ve které se podle jeho tvrzení míjel s protijedoucím osobním vozidlem, jehož řidič jel ve svém jízdním pruhu ve směru na obec Folmava v blízkosti dělící čáry, najel na pravou nezpevněnou krajnici, která se pod tíhou nákladního vozidla uvolnila a v důsledku toho řidič s nákladním vozidlem vjel vpravo za pravý okraj komunikace, kde postupně narazil do svislé dopravní značky č. IS16b Číslo silnice, do směrových sloupků a poté se nákladní vozidlo převrátilo na pravý bok do silničního příkopu, kde se po pravém boku sunulo ještě několik metrů," popsala Dagmar Brožová.

Kamion zastavil až vzrostlý strom. Řidič byl naštěstí jen lehce zraněný, záchranka ho převezla do Domažlické nemocnice.

"Škoda na nákladním vozidle DAF byla vyčíslena na 600 tisíc korun, škoda na návěsu KÖGEL rovněž na 600 tisíc korun. Na svislém dopravním značení a směrových sloupcích vznikla škoda 10 tisíc korun, na svršku silničního příkopu 5 tisíc korun a na vzrostlých jehličnatých stromech 10 tisíc korun. Dopravní nehodu dále šetří policisté Dopravního inspektorátu v Domažlicích," dodala policejní mluvčí.

Odtah havarovaného nákladního vozidla je prováděn dnes od 7 hodin, pro nákladní vozidla je stanovena objízdná trasa na Všeruby.  Pro osobní vozidla je stanovena objízdná trasa na Lískovou. Ve Spolkové republice Německo je doprava rovněž odkláněna.

foto: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24