Uprchlíka z léčebny v Dobřanech dopadli policisté v Praze

16.07.2020 11:08     17.07.2020 9:17

Narkomana, který se ve středu 15. července nevrátil z vycházky po areálu psychiatrické nemocnice, se policistům podařilo dopadnout v Praze.

QAP_foto (7)

Mladík strávil na útěku jediný den. "Hledaný muž byl vypátrán ve čtvrtek 16. července v odpoledních hodinách v restauračním zařízení v Praze," uvedla policejní mluvčí Ivana Jelínková v pátek 17. července v ranních hodinách.

Hledaný muž se nevrátil ve středu 15. července z povolené vycházky po areálu dobřanské psychiatrické nemocnice. "Hledaného muže nezkoušejte zadržet a kontaktujte Policii České republiky,“ varovala ve čtvrtek 16. července ráno policejní mluvčí . Mladík má usnesením Okresního soudu v Karlových Varech nařízený výkon ochranného ústavního léčení, jelikož se v minulosti dopustil trestné činnosti násilného charakteru. Jedná se o uživatele omamných a psychotropních látek, a tak může být nebezpečný sám sobě i svému okolí.

"Dle poznatků policistů není vyloučeno, že by se mohl pohybovat na území hlavního města Prahy. Své trvalé bydliště má nahlášené v Karlových Varech, proto je možné, že se může objevit i v této lokalitě. Policisté však nevylučují, že se může pohybovat napříč celou Českou republikou,“ připomněla mluvčí.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24