QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Útěk dvou dívek z výchovných ústavů ukončili plzeňští strážníci - FOTKY

04.02.2020 10:28

Strážníci zadrželi při kontrolách vlakového nádraží v Plzni dvě nezletilé dívky. Obě utekly z výchovných ústavů. Policie po nich vyhlásila celostátní pátrání.

222
222111

Strážníci služby zadrželi v pondělí 3. února při kontrolách vlakového nádraží v Nádražní ulici v Plzni dvě nezletilé dívky, které hledali policisté.

V prvním případě šlo o šestnáctiletou dívku. "Její tvář byla hlídce při obchůzce na vlakovém nádraží dost povědomá, odpovídala popisu hledané osoby. Protože dívka neměla u sebe žádné doklady, kterými by se mohla legitimovat, předvedli jí strážníci na nejbližší policejní oddělení, kde se ukázalo, že je vedena v celostátním pátrání z důvodu útěku z výchovného ústavu,“ sděluje mluvčí plzeňské městské policie Jana Pužmanová.

V podstatě stejný scénář se opakoval při kontrole na vlakovém nádraží vpodvečer. "Pozornosti strážníků tentokráte neušla sedmnáctiletá dívka. Na policejním oddělení vyšlo najevo, že i ona je na útěku z výchovného ústavu a je po ní vyhlášeno celostátní pátrání,“ dodává mluvčí.

FOTO: MP Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24