QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Útok v chatě v Kožlanech! Mladý útočník je obviněn z pokusu o vraždu

08.08.2020 18:05

V chatě v Kožlanech na severním Plzeňsku došlo v pátek 7. srpna k útoku. 47letý muž byl vážně zraněn, transportován do nemocnice vrtulníkem. Mladého útočníka zadržela policie, už je obviněn.

kozlany PCR
kozlanykozlany PCR

"V pátek krátce před pátou hodinou odpoledne přijal operační důstojník na tísňové lince oznámení od ženy, která uvedla, že v obci Kožlany zřejmě došlo k násilnému trestnému činu. Policisté se záchranáři ihned vyrazili na místo," potvrdila mluvčí policie Martina Korandová.

Na místě se nacházel vážně zraněný muž, policie zadržela i útočníka.

"V jedné chatě nalezli 47letého muže s vážným poraněním hlavy a nedaleko místa činu zadrželi útočníka. Po ošetření zraněného muže převezla Letecká záchranná služba Líně do nemocnice v Plzni. Kolegové na místě provedli ohledání místa činu, zajistili maximální počet stop a důkazních prostředků, včetně předmětu, kterým došlo k útoku, a provedli výslechy," uvedla dále policejní mluvčí.

Útočníkovi naměřili policisté 0,5 promile alkoholu. Před napadením se muži pohádali. Mladý útočník už je obviněný.

"Případ si převzali kolegové ze služby kriminální policie a vyšetřování Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje a v sobotu odpoledne předali 24letému muži usnesení o zahájení trestního stíhání ze spáchání zvlášť závažného zločinu vražda ve stadiu pokusu. Státnímu zástupci policisté podají podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby," dodala Martina Korandová.

foto: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24