QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Domažlicích chystají rekonstrukci hřiště s umělým povrchem

06.02.2021 10:53

Vedení Domažlic chystá rekonstrukci hřiště s umělým povrchem, které bylo vybudováno před 13 lety. Domažlice chtějí na rekonsturkci získat dotaci.

domažlice
domažlice 2domažlice1domažlice

Hřiště s umělým povrchem bylo v Domažlicích vybudováno v roce 2008 na místě bývalého parkoviště u plaveckého bazénu v sousedství fotbalového stadionu na Střelnici. Stavba stála zhruba 19 milionů korun, město na ní získalo dotaci ze státního rozpočtu i od Plzeňského kraje. Teď se chystá jeho rekonstrukce.

"Kompletně se bude měnit povrch, úpravou projde i prostor kolem travnaté plochy, týkat se budou i podkladových vrstev," shrnul starosta Zdeněk Novák na jednání zastupitelstva. Zastupitelé souhlasili s tím, že se město do realizace pustí a také s předfinancováním a spolufinancováním této investiční akce.

Domažlice se ucházejí o dotaci u Národní sportovní agentury, která by pomohla zaplatit rekonstrukci hřiště s umělým povrchem.  Náklady by se měly pohybovat okolo 7,5 milionu korun, dotace může pokrýt 70% uznatelných nákladů. "Pokud se bude následně provádět řádná údržba, mělo by hřiště sloužit dalších deset, patnáct let," uvedl starosta. 

FOTO: MĚSTO DOMAŽLICE

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24