QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Domažlicích otevřeli novou sportovní halu. Přestavba vyšla na 10 milionů

12.01.2019 15:39

Z nevyužívané turistické ubytovny ve sportovním areálu v Domažlicích vznikla nová sportovní hala Střelnice. Přestavba trvala několik měsíců a vyšla na víc jak 10 milionů.

sportoviště otevření 2

Nová Sportovní hala Střelnice byla  otevřena v Domažlicích. Vznikla přestavbou nevyužívané turistické ubytovny ve sportovním areálu v sousedství tenisových kurtů.

V přízemí jsou padesátimetrová krytá atletická dráha s šestimetrovým prostorem pro doběh, rozcvičiště, šatny pro muže a ženy, sociální zázemí se sprchami, sklad náčiní i kancelář, v patře jednopodlažního objektu pak sál pro provozování karate s podobným zázemím jako v přízemí.

"Na atletickou dráhu pro tři běžce byl použit litý tartan,“ přiblížil Dalibor Kubů, vedoucí Správy sportovních zařízení města Domažlice. "Využijí ji dva domažlické atletické kluby a ve volných časech i zájemci z řad veřejnosti,“ doplnil k využití nového sportoviště.

Při slavnosti zaznělo poděkování Davidu Sekyrákovi z atletického oddílu Mílaři. "Je otcem myšlenky na tuto přestavbu. Upozorňoval, že takzvaný atletický tunel pro zimní přípravu atletů v Domažlicích chybí. Tento nápad se nám hodil, protože jsme neměli vymyšlené nové využití pro jednu část zamýšleného sportovního centra. O části pro karatisty bylo jasno,“ zavzpomínal na přípravy přestavby tehdejší starosta Miroslav Mach. Připomněl, že se dlouho také řešilo, jak najít místo pro karatistické tatami o rozměrech, na kterých se mohou konat oficiální závody, když projektanta Zbyňka Wolfa omezovaly nosné sloupy a skelet budovy.

Karatisté se do nových prostor přestěhují z nevyhovující podmínek v sousední chátrající budově patřící státu. Pokud se ji podaří městu Domažlice v budoucnu za rozumných podmínek získat, mohla by tam vzniknout krytá tenisová hala.

Stavbaři na rekonstrukci objektu pracovali od března do října 2018...

"Stála 10 054 951  korun bez DPH,“ vyčíslil Michal Hájek, vedoucí odboru správy majetku. Dělníci oproti původním plánům museli navíc odbagrovat terén mezi budovou a letním kinem a vybudovat novou dešťovou kanalizaci, která odvodňuje mj. letní kino, bývalou brusírnu válců i objekt bývalé ubytovny.

Slavnostní otevření zpestřil domažlický starosta Zdeněk Novák, který jako dlouholetý aktivní běžec byl prvním atletem, který novou dráhu proběhl a ustanovil tak základní rekord tohoto sportoviště.

FOTO: Josef Babor

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24