QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Domažlické nemocnici bude omezený provoz i na porodních sálech!

14.06.2022 11:07

Domažlická nemocnice omezí provoz na některých odděleních. Stavební práce budou probíhat na ARO, JIP, ale i operačních a porodních sálech. Provoz bude omezen zhruba deset dní.

pixabay

Opravy rozvodů pro užitkovou vodu si vyžádají uzavírky v Domažlické nemocnici. V druhé polovině června tak některé pacienty bude nemocnice odklánět do okolních zařízení, kde jsou na tuto plánovanou opravu připraveni. „Kvůli průsakům musíme vyměnit hlavní řad teplé užitkové vody. Investici máme naplánovanou už déle než rok. Netroufali jsme se do ní ale pustit během pandemie covidu, abychom neměli omezená lůžka a operativu v době pandemické vlny, pokud by zrovna přišla,“ uvedl ředitel nemocnice Petr Hubáček.

Veškerá ambulantní péče, lůžková péče na standardních lůžkách a lůžkách následné péče omezená nebude. Omezení se týká intenzivní péče a s tím související oddělení JIP, ARO, sterilizace, operační sály a sál pro operativně vedené porody.

  • Porodní sály budou uzavřeny od 15. do 21. června. Obnovení provozu je plánováno na 22. června od 7 hodin. Rodičky budou případně převezeny do Stoda či Klatov. Rodičky, které přijedou do 15. června do 7 hodin, budou přijaty bez omezení.
  • Operační sály a sterilizace budou uzavřeny od 18. do 26. června. Plánované operace jsou přesunuté na jiné termíny, akutní operativa u stávajících pacientů je zajištěna v náhradních prostorech. Dle situace je možný transport pacientů do nemocnice Klatovy a Stod.
  • Oddělení ARO a JIP bude uzavřeno od 18. do 26. června. Pro stávající pacienty jsou v případě potřeby připravena dvě náhradní intenzivní lůžka. Noví pacienti budou převezeni do okolních nemocnic.

 

foto ilustrační pixabay

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24