QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Husově ulici v Plzni se zřítila podkrovní římsa, ulice byla uzavřena- FOTKY

19.10.2020 9:05     19.10.2020 11:09

V brzkých ranních hodinách zasahovali hasiči v Husově ulici. Na budově, kterou užívá Lékařská fakulta Univerzity Karlovy, se utrhla podkrovní římsa a dopadla na chodník a silnici.

rimsa
hosohusohusovkahusrimsarimsa1rimsa3rim

Kvůli pádu římsy na chodník a silnici je v Husově ulici uzavřena část od Kardinála Berana po Klatovskou. Trosky římsy poškodily také veřejné osvětlení.

"V Husově ulici v Plzni se nad ránem utrhla asi 15m dlouhá podkrovní římsa a dopadla na chodník a komunikaci. Pád trosek poškodil sloup veřejného osvětlení. O tom, že by byl někdo zraněn nemáme informace," informoval mluvčí hasičů Petr Poncar.

Poškozenou budovu využívá Lékařská fakulta Univerzity Karlovy pro svou výuku. "Fasáda historické budovy děkanátu byla rekonstruována v roce 2013. Pracovníci děkanátu, kteří již minulých dnech pracovali v částečném režimu home office kvůli šíření nového koronaviru, budou nyní všichni pokračovat v práci z domova. Agendy studijního oddělení a další budou obsluhovány dle možností vzdáleně. Výuka mediků není událostí nijak narušena," řekla mluvčí Lékařské fakulty v Plzni Barbora Černíková.

Hasiči na místě provedli průzkum místa i poškozeného objektu a uklidili okolí smykovým nakladačem. Přivolaný statik rozhodl o uzavření budovy a z bezpečnostních důvodů i části Husovy ul. od Kardinála Berana po Klatovskou.

Mluvčí policie Michaela Raindlová dodává: "Zranění osob nebylo zjištěno, zatím evidujeme hmotné škody na zaparkovaných vozidlech."

Omezení platí i pro vozy MHD. "Z důvodu zřícení části budovy v Husově ulici odkloněny linky 28 a 41 ze Sadů Pětatřicátníků do Borské, Koperníkovy a zpět do Husovy ulice. Ve směru na Vinice a do Bukovce jedou linky 28 a 41 Kotkovou ulicí na Přemyslovu ul. následně na Palackého Nám. do Sadů Pětatřicátníků a dále po svých trasách. Zastávka Divadlo J.K.Tyla obousměrně zrušena," uvádějí na svých stránkách dopravní podniky.

Fotky: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24