V Liticích otevřeli hřiště pro pozemní hokej. Vyšlo na 17 milionů - FOTKY

02.04.2019 9:58

Plzeňské Litice mají za sebou velkou slávu. Oficiálního otevření se dočkalo nově zrekonstruované hřiště pozemního hokeje. Otevření bylo ve znamení prestižních utkání.

Otevreni hriste v Liticich 031
Otevreni hriste v Liticich 031Otevreni hriste v Liticich 027Otevreni hriste v Liticich 025Otevreni hriste v Liticich 033Otevreni hriste v Liticich 051Otevreni hriste v Liticich 062Otevreni hriste v Liticich 074Otevreni hriste v Liticich 089Otevreni hriste v Liticich 088Otevreni hriste v Liticich 094TJ Plzen Litice A

Litice se po mnoha letech dočkaly rozsáhlých oprav hřiště pro pozemní hokej. Jeho oficiální otevření se neslo logicky v duchu sportovních klání. 

Celé tři dny bylo nové hřiště dějištěm tréninků a zápasů. Vše završilo samotné slavnostní otevření za účasti zástupců institucí, které výrazně pomohly s financováním rozsáhlého projektu.

Na financování velkých oprav se podílelo hned několik partnerů. Projekt vyšel na zhruba 17 milionů a klub na něj získal částečně dotace od ministerstva školství. Zbytek ale sháněl od dalších subjektů. Na rekonstrukci přispělo jak město Plzeň, tak Plzeňský kraj a samotné Litice.

"Za ministerstvo školství vyslal symbolickou střelu na branku náměstek ministra školství pro sport Karel Kovář a k němu se přidali radní plzeňského kraje Marcela Krejsová, plzeňský primátor Martin Baxa, starostka městského obvodu Plzeň 6 Blanka Kantová a president Českého svazu pozemního hokeje Gino Schilders," říká Tomáš Levý za oddíl pozemního hokeje v Liticích.

Do Litic se sjely reprezentace mužů a žen České republiky, tým z Norimberku a k vidění byly samozřejmě zápasy všech týmů domácího klubu. Vrcholem pak byly zápasy domácích mužů a žen právě proti českým národním týmům. 

Výsledky zápasů:

Muži:

Plzeň Litice – HG Norimberk (2.bundesliga) 3:1 (1:1)

Plzeň Litice – HC Bolevec 3:2 (2:1)

Plzeň Litice – reprezentace České republiky 3:0 (0:0)

Ženy:

Plzeň Litice – reprezentace České republiky 0:3 (0:2)

FOTO: Tomáš Levý

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24