QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V lokalitě Zátiší na Skvrňanech rostou bytové domy. Pro koho jsou určeny? - FOTKY

27.10.2020 15:15

Stavba bytových domů byla zahájena v únoru 2020. Do září 2022 vyroste v lokalitě Zátiší na Skvrňanech celkem 18 domů se 183 byty o velikosti 1+kk nebo 2+kk.

Plzeň_Zátiší_Magistrát_2
Plzeň_Zátiší_Magistrát_1Plzeň_Zátiší_Magistrát_3Plzeň_Zátiší_Magistrát_2Plzeň_Zátiší_Magistrát_4

V lokalitě Zátiší stojí již osm nových městských bytových domů a výměníková stanice tepla. Celkové náklady revitalizace území Línská – Kreuzmannova, které Plzeň pokryje téměř z poloviny příjmy z prodeje svých bytů na Sylvánu, tvoří 346,7 milionu korun bez DPH.

„V současnosti jsme dokončili veškeré hrubé stavby bytových domů 1 až 7 a 18 a výměníkové stanice tepla včetně střešní krytiny a osazeny máme i okna. V bytových domech 5, 6 a 7 jsou již dokončovány i finální fasádní omítky, hotové jsou vnitřní instalace, čisté podlahy, obklady a probíhá jejich celková kompletace. V bytových domech 1 až 4 pracujeme na vnitřních rozvodech veškerých instalací, zateplujeme fasády, v interiérech zhotovitel provádí omítky a podlahové vrstvy. Ve výměníkové stanici tepla jsou dokončeny stavebně vnitřní prostory a probíhají technologické práce na vystrojení stanice,“ přiblížil současný stav výstavby bytů technický náměstek primátora Pavel Šindelář a dodal, že veškeré práce probíhají dle odsouhlaseného harmonogramu stavby v souladu se smluvním termínem.

Nové bydlení bude určeno zejména pro cílové skupiny z Koncepce sociálního a dostupného bydlení statutárního města Plzně na roky 2016–2020. „Nabídneme jej seniorům, zdravotně postiženým občanům, samoživitelům a samoživitelkám, rodinám pečujícím o zdravotně postižené dítě, také jako startovací dostupné bydlení mladým domácnostem do 35 let věku,“ přiblížil radní pro oblast ekonomickou, bytovou a nakládání s majetkem David Šlouf.

Fotky: Magistrát města Plzně

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24