QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Nepomuku vznikne nový přestupní uzel. Usnadní cestování na jižním Plzeňsku

27.02.2019 12:54

Cestování lidem na jižním Plzeňsku má usnadnit nový přestupní uzel Nepomuk - Dvorec. Stavět se začne už v březnu a hotovo by mělo být ještě letos.

foto-qap-cz (1)

Přestupní terminál Nepomuk - Dvorec vznikne v prostoru před nádražím ve Dvorci. Klíčovým cílem jen usnadnění cestování na jižním Plzeňsku. Zkrátí se přestupy dálkovou, regionální železniční a autobusovou dopravou.

"Hlavním přínosem projektu je předpoklad vytvoření kvalitního systému kombinované mobility s usnadněním využívání systému veřejné dopravy pro cestující. V případě připravované harmonizace jízdních řádů veřejné linkové a železniční dopravy projekt přispěje k vytváření kontinuálních přepravních řetězců bez zbytečných dob čekání při přestupech," říká místostarosta Nepomuku František Holub. "Díky usnadnění přestupů dojde k výrazné eliminaci nepohodlí spojeného se samotným přestupním procesem a nově situované autobusové zastávky zklidní dopravní situaci v centru Dvorce," dodává.

Součástí přestupního uzlu Nepomuk – Dvorec bude celkem pět odjezdových stání a jedno odstavné stání pro autobusy návazné veřejné linkové osobní dopravy. "Integrální součástí přestupního uzlu jsou rovněž parkovací systémy pro střednědobé parkování osobních automobilů a  pro krátkodobé parkování osobních automobilů a dále s možností zabezpečeného odstavení jízdních kol," pokračuje místostarosta města.

Stavba by měla odstartovat už v průběhu března, hotovo by pak mělo být v září letošního roku. Cestujícím by měl nový přestupní terminál sloužit od prosince, tedy s novým jízdním řádem 2019/2020.

Stavba vyjde na skoro 27 a půl milionu. Přes pět milionu půjde na projekt z dotací Plzeňského kraje, skoro 13 milionů pak z Evropské unie.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24